View Single Post
Vechi 04.10.2010, 22:11:41
DAMIAN DAMIAN is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2010
Locație: BUCURESTI
Religia: Ortodox
Implicit

Prin urmare, nu vom răspunde chemării Consistoriului și orice fel de verdict,

rezoluție sau epitimie impuse asupra noastră nu va avea vreo validitate pentru noi

înaintea lui Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui Sinod apostat, căci a

- 12 -

căzut din Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească a Mântuitorului nostru

Hristos, în antihristica comunitate religioasă a Consiliului Mondial al Bisericilor și a

ecumenismului.

Căindu-ne acum de comuniunea pe care am ținut-o până în ceasul de față cu acești

episcopi și rugându-ne pentru întoarcerea și pocăința tuturor, mărturisim după cum

urmează, citând întocmai cuvântul Sfântului Cuvios Nichita Mărturisitorul care a trăit pe

vremea prigonirii Sfintelor Icoane:

“Eu, o, împărate, nici la mănăstirea mea nu mă voi duce, nici credința mea nu

voiesc a o lăsa. Ci, în mărturisirea mea petrec și voi petrece, în care și părinții mei, sfinții

episcopi cei dreptcredincioși, au petrecut; care au pătimit izgonire și închisori cu

nedreptate de la tine și la multe primejdii s-au dat, apărând Biserica cea

dreptcredincioasă, în care stăm și ne lăudăm întru nădejdea slavei lui Dumnezeu.

Și să știți de la mine cu adevărat, că nici de moarte nu mă tem, nici viața aceasta

vremelnică nu o iubesc. Dumnezeu îmi este mie martor, că am făcut ceea ce nu mi se

cădea să fac. Ci, pentru ascultarea bătrânilor m-am supus nevrând, împlinind voia lor,

m-am împărtășit cu mincinosul patriarh Teodot, de care lucru îmi este jale și mă căiesc.

Deci, să știi bine că de acum înainte nici o împărtășire nu-mi este cu voi. Ci petrec întru

predaniile Sfinților Părinți, pe care le-am primit de la început. De aceea, fă cu mine ce

vrei, fără a nădăjdui să auzi altceva de la mine”. (Viețile Sfinților pe luna aprilie)