Citat:
În prealabil postat de ilieradu
dupa parerea mea personala a unui tanar aflat la inceputul vietii duhovnicesti cred ca impartasirea o decide duhovnicul! daca ar fi sa luam dupa canoane nu stiu cati dintre noi am putem sa ne impartasim fiind cu prinsi de atatea pacate!
|
Duhovnicul, stiind atat canoanele cat si starea noastra duhovniceasca, este cel mai in masura sa aprecieze.Sinceritatea, precum si dorinta de a lupta cu pacatele noastre, sunt aspecte care conteza mult in ridicarea cuiva din caderea in care se afla. Nu trebuie sa ne intristeze daca duhovnicul este mai aspru cu noi.Lupta cu pacatul nu este usoara,este aspra si trebuie sa fie permanenta.Altfel ne amagim singuri.
De Sfanta Euharistie trebuie sa ne apropiem cu smerenie, avand constiinta ca este un dar minunat pentru noi.Cati facem asta si cati credem ca ni se cuvine fara nici un efort sau dupa o truda usurateca? Rar facem ceva pentru a rasplati acest dar iar de traire duhovnicesca ortodoxa, in ziua de azi, aproape ca nu se mai poate vorbi decat daca incepem prin a constientiza cat de mult ne-am indepartat de ea. Părintele Arsenie Boca avea mare dreptate cand spunea:,,
Creștinismul nu e doar o afacere de duminică, ci e o strădanie de toate zilele".