Citat:
În prealabil postat de anna21
In cazul de fata suspectez ca cei care nu cred in vamile vazduhului ar putea sa creada ca iadul nu exista ca un loc (cu draci, cu muncile iadului etc..) ci este doar o traire subiectiva (ca altfel trairea subiectiva exista si pt cel muncit in iad.. dar unii spun ca nu exista locul, nici dracii, ci doar durerea despartirii de Dumnezeu.. ceea ce nu cred ca este invatatura crestina, fara suparare).. Poate gresesc... este doar o supozitie netestata ca astfel de pattern exista.
|
Draga Ana,
Noi nu stim ce este iadul si ce este raiul. Noi doar ne dam cu presupusul si atat. Lasam imaginatia sa zboare ca sa speriem babele. Vorbim in metafore si simboluri, pentru ca aceastea NU se pot compara cu nimic din lumea aceasta. In mod absolut sigur iadul NU este un loc sau o stare de tortura, in care Dumnezeu le-a dat diavolilor cazane cu foc si pucioasa si viermi nemateriali care sa ii munceasca vesnic pe cei damnati in intuneric. Aberatii, doamna, pentru ca Dumnezeu este IUBIRE! Mai citeste-i si tu pe Parintele Staniloaie si pe alti mari teologi ortodocsi, mai vorbeste cu preotii si o sa vezi ce-ti vor raspunde. Eu nu am intalnit un singur preot care sa sustina ca pacatosii ard in focul vesnic la modul propriu sau ca-s mancati hap-hap de viermii care le trec prin nas si prin intestine si regenerati la loc in mod periodic. Pentru ca multe povesti horror circula pe net, am vazut si eu; asta ca sa rada ateii si eterodocsii in general de credinta noastra.
Si tu ce zici, ca Hristos a predat Judecata demonilor? Ca, daca picam la orice vama nu mai ajungem la Judecata Lui si ne ducem dracului? Te rog sa-mi explici ca sa pricep.