Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Exista pacate mai usoare care se iarta si fara spovedanie. Tu de ce te mai rogi atunci pentru iertare daca parintele oricum iti dezleaga pacatele? Uite ca si pentru rugaciunile tale si pentru cainta ta sincera Dumnezeu iti iarta pacatele care nu sunt de moarte. Vezi mai jos pacatele grele care necesita spovedania si pe care presupun ca tu sau orice crestin ortodox autentic nu le comiteti frecvent. :)
|
Pentru toate pacatele ai nevoie de cainta puternica.. pe Dumnezeu nu-L pacalesti.
Si daca NU ai cainta, te rogi pentru ea, marturisesti la duhovnic ca nu o ai si asa mai departe.. ca si cainta este cu ajutorul lui Dumnezeu.
Deci chiar daca crestinul s-ar spovedi saptamanal.. daca o face cu in inima impietrita, daca nu si-a plans acele pacate, daca starea lui nu-l doare, NU SE VA CURATA DE PATIMI. Eu asa stiu.
Pentru toate pacatele (cu voie sau fara, mari, mici sau cum le mai imparti).. trebuie sa te doara inima, sa le plangi, sa stii ca esti vrednic de iad pentru ele.
Eu nu vad cum fara postire, fara oprire de la relatii conjugale etc.. ar putea omul sa-si planga pacatul. Pe mine cu greu ma misca o saptamana de post spre pocainta. De aceea mi se par foarte bune regulile bisericii noastre pe care le-a mentionat daniil96 anterior (referitoare la zilele e post inainte/dupa spovedanie si impartasanie).
Ca unele pacate sunt prea mici pentru a fi spovedite.. cred ca este o mare greseala! Cainta "temeinica" care ni se cere este impletita cu smerenia.. este sa ne vedem asa cum suntem: vrednici de iad.
Nu vezi iadul deschis inaintea ta? Inseamna ca nu ai cainta cat trebuie, ca aceea este masura.
Nu te amagi, Florin Ionut ca unele pacate sunt mici ca spre osanda te vei impartasi.
Ma doare sufletul sa vad cum ai ajuns sa te joci cu sfanta impartasanie.