View Single Post
Vechi 05.10.2010, 21:46:18
teologul76 teologul76 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.12.2008
Locație: constanta
Religia: Ortodox
Implicit sal

Citat:
În prealabil postat de IC Vezi mesajul
Da,bine punctat, ...ai dreptate, si eu cred ca toti cei care predau Religie ar trebui sa fie preoti si nu tineri absolventi ci pe cit posibil Preoti cu experienta.

Nu sunt de acord cu tine Cozia. De ce numai preoti si pe cat posibil preoti cu experienta. Aici poate interveni si cealalta problema. Adica totii profesorii sa fie "cu experienta"...si tineretul, absolventii? Ce facem cu ei? Poate au si ei ceva de spus, nu crezi?

nu mi se pare sanatos ca religia sa fie predata de preoti (ortodocsi, catolici...). Totodata nu cred ca este normal sa se faca propaganda ortodoxa, catolica, iehovista in scoli.
Consider ca ortodoxia, catolicismul, islamul etc sa fie predat intr-o maniera obiectia.

He-hei, romandragut, suntem intr-o tara ortodoxa, nu? Adica...sa ne gandim putin...ce intelegi tu prin maniera obiectiva? Cine ar putea veni sa-ti vorbeasca in mod obiectiv despre toate religiile? Spune si tu?
Daca intr-o tara ortodoxa nu se preda religia ortodoxa, mi se pare ca e cam asa: suntem in Romania, dar nu predam limba romana ci predam chineza (ca limba materna, nu straina)...Ti s-ar parea normal?
Plus ca cei care sunt de alte confesiuni nu sunt obligati sa participe la orele ortodoxe si aduc adeverinte de la preotul lor.
bine gândit și-ți dau dreptate IC, degeaba-și spune romandragut căci se pare ca nu are nimic în comun cu aceasta țară . locul lui ar trebui suplinit cu un adevărat roman drăguț