Cartea respectiva a parintelui Serafim Rose dupa parerea mea contine invataturi gnostice.
Eu sunt atacat la persoana pentru ce scriu vis-a-vis de acea carte.
Ceea ce arata ca nu se poate arata cu argumente crestin ortodoxe de respectiva carte (a parintelui Serafim Rose) ca nu contine invataturi gnostice ba face si mai evident ca respectiva carte contine invataturi gnostice.
Pai cum nu e diferit ce zice in cartea parintelui Nicodim Mandita de ce zice in cartea parintelui Serafim Rose cand parintele Nicodim Mandita zice ca aceasta invatatura expusa de el se refera la starile sufletului dupa moarte si nu ca sufletul ar calatori pe cine stie unde?
Asta nu e diferenta?
Mie mi se pare ca e o diferenta cam mare.
Plus ca parintele Nicodim Mandita enumera vamile si zice ce pacate s-ar cerceta in fiecare iar in cartea parintelui Serafim Rose nu sunt enumerate.
La parintele Cleopa sufletul nu calatoreste de unul singur ci e purtat de ingeri,cum nu e diferit aceasta de ce zice in cartea parintelui Serafim Rose?
Apoi tot la parintele Cleopa ingerii poarta sufletului credinciosului prin vami si apoi il duc sa se inchine la tronul Preasfintei Treimi (adica la Dumnezeu Iisus Hristos),si pana la urma Dumnezeu zice unde se duce sufletul in Rai sau in Iad,dracii nu pot opri sufletul in "vami".
Cum nu este asta diferit de ce zice in cartea parintelui Serafim Rose?
Este diferit.
Si mai sunt destule diferente.