Citat:
În prealabil postat de wassabi
inteleg. si eu cred ca este inutil orice dialog cu oameni fanatici. in afara de a crede orbeste, fara pic de judecata, in literele unei carti, nu puteti face altceva. faptul ca biserica a facut o multime de afirmatii dovedite false de-a lungul timpului nu va spune nimic. mintea voastra nu mai judeca, v-ati ingropat in fanatisme si repetari la infinit ale versetelor biblice pe care nu le-ati inteles ci doar v-au facut mintea inceata.
orice incercare de a discuta pe temeiuri logice, pline de sens, despre credinta, Dumnezeu, Isus etc este sortita esecului cu voi, oamenii fanatici. Cand nu mai aveti argumente logice incepeti cu acuzatii ("veti da socoteala") exact precum inchizitia, diferenta este ca nu aveti alta putere decat cuvintele amenintatoare din spatele monitorului.
Atat tu cat si Gheron sunteti departe de esenta crestinismului ,care este iubirea, nu ce a spus Marcu, Ioan, nu cu cati i se scrie un nume si nu de cate ori te duci la biserica. Degeaba faceti ce faceti daca in inima nu aveti iubire ci mandrii nejustificate si ura fata de cei care va arata adevarata forma a vietii voastre spirituale.
am cerut argumente LOGICE si mi s-au adus niste citate din biblie, unele dintre ele care nici macar nu sustineau ceea ce spuneti voi. nu repetand de sute de ori spusele unei carti il vei intelege pe Dumnezeu. Tu chiar crezi ca Dumnezeu atat a putut face? Sa ajunga la tine NUMAI prin scrierile unei carti vechi de mii de ani? Chiar crezi ca asta este ceea ce vrea Dumnezeu de la oameni? Sa repete papagaliceste ce scrie in Biblie/Coran/Vede/etc??? Sunteti intr-o mare eroare, va bateti joc de bunul cel mai de pret pe care vi l-a dat Dumnezeu, mintea si ratiunea voastra. Ce face omul diferit de animale? Mintea, RATIUNEA! Iar voi o negati, o alungati, v-o atrofiati repetand la nesfarsit versete biblice si aruncand amenintari celor care va spune, argumentat, logic si pasnic ca ceea ce faceti este o activitate obsesiva si nicidecum una spirituala. Spiritualitatea inseamna eliberare, inseamna spirit liber, deschis, iubitor si nu un suflet inchis propria-i temnita.
|
wasabi,in cazul tau,ca si in cazul lui Cozia,
adevarata fata a iesit la lumina.
Ca un prefacut ai cautat mai intai
sa smintesti sub pretextul de a afla unde scrie ca Mantuitorul este Fiul lui Dumnezeu.Cand ai vazut ca Sfanta Scripura
nu iti sustine aberatiile smintitoare,atunci ai cotit-o bursc,ca la Ploiesti,spre ratiune,ca sa ai teren de manevra mai mare.Invatatura lui Hristos te strangea tare rau,ceea ce confirma cele spuse de
Sfântului Apostol Pavel in
Epistola către Galateni :
Capitolul 1
7.Care nu este alta,
decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o -
să fie anatema!
Eu nu te-am amenintat cu nimic dupa cum vezi.Sfantul Apostol Pavel v-a prevenit referitor la ceea ce faceti dar in caderea voastra nici macar de un Apostol nu mai ascultati,chiar daca va lamureste si despre puterea Sfintei Scripturi si despre
pericolul la care va expuneti singuri.
Prin fiecare cuvant al tau,prin intentia ta evidenta ai probat cele spuse de Sfantul Apostol Pavel si in acest mod,fara sa iti dai seama,au putut si restul sa vada,
daca se mai indoia cineva,cat adevar este in cele spuse in Sfanta Scriptura.Asa le pune-n ordine Dumnezeu mai wasabi,sa ajutati cand voi vreti de fapt sa faceti rau.
Sfintii Parinti ne-au spus multe invataminte ziditoare dar oare sa-ti mai spun de ele sau or fi si ei niste fanatici?
In ortodoxism esti in interiorul Adevarului lui Hristos da tu si cei ca tine,prin ceea ce faceti, meritati cele spuse de catre Cel care este Calea,Adevarul si Viata: ,,Atunci Iisus i-a zis:
Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești".