Citat:
|
În prealabil postat de consuela
referitor la ce spune diavolul exorcizat (am asistat si eu candva) am o intrebare: de ce dezvaluie anumite secrete pentru ca asta e in defavoarea lui -sa se demaste-sa isi prezinte modul de lucru si de atac-lucruri pe care in mod normal ar trebui sa le tina secrete, sa ne poata pacali mai bine. Diavolul e foarte inteligent, nu inteleg de ce se da de gol, ce avantaj are? Ca nu face nimic daca nu ii iese ceva. Daca tot e fortat si chinuit, poate pleaca fara sa isi dezvaluie secretele, dispare si asta este. Poate sa urle ca il arde sau simte durere fiind in corp, dar de ce e fraier si dezvaluie secretele lui in loc sa plece fortat fiind fara sa spuna nimic, decat cel mult injurtaturi prin care sa isi arate ura nestapanita si atat.
|
Salut!
Eu cred ca Dumnezeu ingaduie acest lucru pentru a ne fi de ajutor...nu cred ca diavolul tine neaparat sa ne dezvaluie noua oamenilor armele sale, dar poate nu are incotro...adica totusi Dumnezeu e mai puternic decat el si nimic nu poate face fara ingaduinta Lui Dumnezeu, nu? asa a fost si cu Iov, diavolul l-a ispitit atat cat i-a ingaduit Dumnezeu, nu mai mult...poate asa se intampla si in cazul demonizatilor, poate e o avertizare pentru noi oamenii sa intelegem mai bine ca diavolul nu se joaca si ca daca nu suntem sub aripa protectoare a Lui Dumnezeu (prin rugaciune multa, post, participare la sfintele slujbe, impartasirea cu Sfintele Taine) putem deveni vulnerabili in fata celui rau....si poate aceasta dezvaluire nu ne-o face cel rau tocmai cu voia sa, ci pentru ca Dumnezeu vrea ca sa ne ajute ... imi amintesc si de acel demonizat din care Iisus a scos demonii si i-a bagat in turma de porci, asta s-a intamplat la cererea demonilor, adica aveau nevoie de ingaduinta Lui Dumnezeu, nu puteau intra in porci singuri fara voia Domnului...e o parere, Dumnezeu stie care e adevarul :)