Citat:
În prealabil postat de andreicozia
1, Totul era incapsulat in intuneric bezna si evident ca nimic nu ar fi trebuit sa traiasca. Asta da minune:) ...
|
ABIÓTIC, -Ă, abiotici, -ce, adj. Lipsit de viață, incompatibil cu viața. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. abiotique.
aveti o intelegere gresita despre viata biologica daca considerti ca lumina este cea care o intretine!
in adancurile oceanelor exista organisme care traiesc fara lumina. spre exemplu exista si pesti care traiesc in adacuri sau in pesteri lipsite de lumina si care nu au ochi.
http://www.epochtimes-romania.com/ar...cle_85642.html
ce s-a descoperit in pestera din Dobrogea a fost un ecosistem care s-a dezvoltat separat de viata la suprafata Terrei. s-au gasit forme de viata bazate pe chemosinteza, deci intelegeti gresit termenul de "abiotic".
http://www.descopera.ro/descopera-in...pestera-movila
Ineditul acestei descoperiri consta in existenta primului ecosistem din lume al carui viata se bazeaza pe chemosinteza. Printre creaturile descoperite se afla un miriapod care masoara 10 cm, al carui muscatura este veninoasa.
Cercetatorii au identificat doua spatii cu aer. In primul se aflau specii de nevertebrate cunoscute, insa in cel de-al doilea spatiu au descoperit un strat ce avea o consistenta laptoasa. Acest strat era compus din materiale organice. Aerul nu era respirabil, fiind otravit cu gaze nocive vietii, cum ar fi hidrogenul sulfurat si dioxidul de carbon, nivelul oxigenului fiind foarte scazut.
Absenta luminii solare duce la eliminarea posibilitatii de a obtine hrana prin fotosinteza, de aceea organismele aflate aici s-au adaptat la conditiile de mediu. Utilizand energia chimica rezultata din oxidarea hidrogenului sulfurat, microorgansimele foloseau chimiosinteza pentru a-si procura hrana. Acest procedeu a dus la formarea stratului cu aspect laptos, plin cu microorganisme, care au constituit hrana pentru celelalte animale aflate in pestera, ei fiind ultima veriga a lantului alimentar. Acest sistem autosustinut nu a fost niciodata intalnit la suprafata Terrei.
http://getic.blogspot.com/2007/07/pe...edus-nasa.html
au identificat acolo niste bacterii, adevarate fosile vii, care obtineau energia necesara supravietuirii prin chemosinteza. Astfel, in loc sa aiba un metabolism bazat pe arderi de oxigen, la fel ca toate fiintele de pe Terra, ele „procesau“ dioxidul de carbon si hidrogenul sulfurat care se regaseau in mediul din Pestera Movile.