View Single Post
Vechi 07.10.2010, 14:44:08
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Nu comentez aici despre partea cu satana, caci este ridicola si amuzanta.
Revenind la "corolarul ereziei". Daca religiile celelalte sunt gresite, de ce nu dispar? De ce le lasa Dumnezeu sa fie? Catolicismul e gresit? Protestantii sunt pe cai gresite? S-a intrebat careva cum arata un forum catolic/protestant si cum se vorbeste acolo despre ortodoxie? Asta ca sa enumar numai cateva dintre ramurile crestinismului. De ce ar fi gresite? Exista vreun ARGUMENT REAL in afara ca asa au zis candva niste preoti? Ca cineva a incercat sa va "previna cu privire la ce se va intampla" vi se pare relevant? Dar la varianta ca acei parinti erau cu capul pe umeri si stiau ca exista hibe logice in toata argumentatia asta v-ati gandit? Ca poate tocmai de aia au spus ce au spus? Eu am de partea afirmatiilor mele REALITATEA. Exista multe religii. Unele aparute inaintea crestinismului altele aparute dupa. Toate (cele care au ramas, evident) sunt ok, exista, oamenii care sunt adepti ai acelor religii traiesc si mor cu demintate, cei mai multi isi duc viata in pace si moralitate. De ce oamenii aia s-ar afla pe un drum gresit? Pt ca nu adopta calea voastra? Sunt si in alte religii sfinti si oameni care au dovedit o legatura puternica cu Dumnezeu, nu numai in ortodoxie/crestinism. Invatati sa respectati pe cei din jurul vostru, inainte de toate. Terminati cu limbajul arhaic si cu blestemele si trimiterile la satana, sunteti hilari si penibili.
Existenta diversitatii religioase este si o dovada a libertatii persoanei peste care Dumnezeu nu trece. Ideea de desavarsire este prezenta in toate religiile, problema este daca desavarsirea se atinge in relatie personala cu divinitatea sau prin propriile puteri. Crestinismul este preocupat de mantuirea persoanei pentru vesnicie nu de caderea acesteaia sau de pierderea ei intr-o Esenta a lumii.
Reply With Quote