Citat:
În prealabil postat de IonelS
Am inteles din dicutiile unor preoti ca Patriarhia a impus un bir fiecarei parohii din tara. Este un impozit ilegal. La aceasta se mai adauga si atitudinea pro-ecumenica a Patriarhului, agresivitatea diferitilor ierahi sau birocrati din mitropolii impotriva celor prea ortodocsi stareti din tara, etc...Imi este teama ca noua conducere BOR va duce la scindarea Bisericii...
|
De pilda, la Manastirea Nicula, se cere LEGAL 10 milioane pentru binecuvantarea cosului de pasca in noaptea de pasti!!! Daca nu credeti, mergeti cu cosul si veti fi facut de ras ca nu vi se va sfinti cosul daca nu veti prezenta chitanta. Deci, afacerea "canonica" prospera. O alta parte care mie chiar nu-mi place la noi, este ca Tainele sunt facute pe bani. SE CERE TAXA OBLIGATORIE pentru fiecare BOTEZ sau Cununie. Daca nu ai cat ti se cere, ramai necununat sau iti ramane copilul nebotezat pentru ca preotul trebuie sa dea la episcopie obligatoriu o taxa pentru fiecare Cununie sau Botez. Au si ales bine tainele taxabile, intrucat acestea sunt de baza! Daca nu este asa, contrazice-ti-ma.
Preotia a ajuns o calificare obisnuita, care nu se bazeaza in general pe trairea spirituala! Un absolvent de teologie depune dosarul la episcopie si sta in asteptare pana cand i se elibereaza un post. Episcopul controleaza dosarul, daca are toate actele!!! si apoi il cheama pentru hirotonie, bineinteles nu inainte de a plati, iarasi, o taxa, la care se taie chitanta (LEGAL), iar daca plateste taxa cea mai mare, atunci primeste o parohie buna, in oras, iar de nu are posibilitatea si plateste mai putin, primeste o parohie la cel mai laturalnic sat, unde nici din munca campului nu ar supravietui DE UNUL SINGUR, ce sa mai vorbim despre familia sa! Cat despre cel ce chiar nu are deloc parte financiara dezvoltata, ramane in asteptarea parohiei dorite si asteptarea aceasta ajunge de cele mai multe ori sa se fie intrecuta de barba alba. Este greu de crezut, dar asta se intampla in Biserica noastra. Biserica este Sfanta, Curata, Singura adevarata, insa, trebuie sa vedem si ca BISERICA NU ESTE FORMATA DIN ACTE, APROBARI DE LA CULTE SAU NUMAR DE CREDINCIOSI PARALELI CU TRAIREA DUHOVNICEASCA, ci este formata din acei crestini care traiesc ce marturisesc, iar trairea si marturisirea lor este intocmai Sfintilor Parinti. Acum revin la problema initiala: CARE SFINTI PARINTI SLUJEAU CU ERETICII? CARE SFINTI PARINTI AU DECLARAT BISERICI ERETICE PURTATOARE DE HAR??? Care Sfinti Parinti au spus ca "biserica nu este formata, ci se va forma cand toate sectele si religiile se vor uni". Fratilor, stam intr-un eres si nu ne dam seama! Cum facem sa iesim din aceasta problema? Ma tem pentru MANTUIREA MEA! Nu pentru ca unii isi fac manastire sau altii nu asculta de BOR. Pe mine ma intereseaza: cum facem sa iesim din erezie? Cat despre ascultarea de ierarh nu pot spune ca mai este valabila, CUM SPUNE SI CANONUL 15, pentru ca majoritatea ierarhilor BOR-ului nostru marturisesc despre catolici ca sunt una si aceeasi Biserica cu cea Ortodoxa. Cred ca Biserica Ortodoxa inca nu este descoperita de mine, desi sunt din BOR. Asta pentru ca nu ma va mantui faptul ca BOR este prima institutie intre culte, ci faptul ca urmam niste ierarhi care nici ei nu pasesc spre mantuire, dara-mi-te sa mai duca si pe altii. La catolicizare da... cum spunea Mircea Vulcanescu, dar la mantuire si pazirea predaniei, nu se vede! Desi suntem intr-o perioada de libertate si nu este necesar un compromis de existenta...
Sincer sa fiu, nu am prea multe sperante ca ierarhia va iesi din ecumenism, va renunta sa faca erezii spunand ca ereticii sunt de o credinta cu noi, ca sunt si ei buni si ca tainele lor mantuiesc, sau ca preotii altor culte sunt "frati intru Hristos" cu ei, cum il numesc pe Papa. Foarte sincer spun ca nu mai am deloc incredere in ierarhie, nu in Biserica, pentru ca nu ierarhia este Biserica, intrucat la Sinodul 7 TOATA IERARHIA ERA ICONOCLASTA iar cei mai putini erau drept-credinciosi. Acum este vremea si mai grea decat atunci. Este si clar... se adevereste ce s-a spus ca "vor veni vremuri mult mai grele, cand vom merge in iad cu ierarhi cu tot" si cand a spus-o sf. Lavrentie, nu a gresit. Iata vremea noastra, o adevereste! Din nefericire.