Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
De acord, iar daca nu se deschid usile, sa stea acolo sigilati si sa se roage pina se deschid! chiar daca o vor face 20 de ani de zile.
Identic ar trebui facut si pentru eliminarea credintelor de care se spune ca nu au adevar in credinta lor, (neo)protestantii, musulmanii, budustii, hindusii, iudeii, catolicii si ortodocsii.
TOTI sa fie sigilati si PE RIND pusi la test.
Sa vedem din ruga cui se vor deschide usile!
INSA ( AICI ESTE CHEIA, daca din ruga nimanui nu se vor deschide atunci TOTI sa se respecte si sa acepte ca adevarul este impartit LA TOTI!..sau la niciunul!
Nu unii sunt mai cu mot iar restul niste eretici!
|
Nu se punea problema sa fie inchisi oamenii, ci usa! Oamenii pot sta afara si sa se roage asa cum s-a rugat Sfantul Modest la rugaciunea caruia usa chiar s-a deschis in semn ca viata lui era placuta lui Dumnezeu, iar credinta de asemenea.
Vezi , Andrei, nu oricine se poate juca ,,De-a Dumnezeu''! Unii ar vrea sa imparta adevarul frateste ca sa nu supere pe nimeni.
Totusi, Iisus ne spune : ,,Eu sunt Calea, Adevarul si Viata." Daca suntem crestini, suntem datori sa-L ascultam pe El.
Eu inca nu-mi cunosc bine credinta ortodoxa, mai am multe de invatat. Cei mai intelepti, care cunosc mai bine tainele credintei ortodoxe pot spune mai multe. Dar nu cred ca ar fi bine ca probleme atat de delicate sa fie dezbatute de niste ignoranti care nu vor sa pretuiasca Ortodoxia pentru ca le da peste cap interesele!
Nu se pune problema sa ne declaram noi insine mai cu mot, ci sa acceptam, asa cum au acceptat oamenii pe vremea Sfantului Ilie, adevarul. Crezi ca nu s-ar gasi si astazi un pustnic ortodox care sa fie placut lui Dumnezeu si sa infaptuiasca aceasta minune, daca lumea l-ar cere prin rugaciune? Problema este ca un asemenea rugator nu ar fi acceptat ca ierarh! Multi deja nu mai sunt interesati de adevar si acest lucru e grav. Inghit pe nemestecate orice minciuna ecumenista ca sa le mearga bine si atat. Judeca totul prin prisma intereselor lumesti. Daca au ce manca , ce bea si cu cine se distra, li se pare ca au gasit raiul...
Dumnezeu sa ne lumineze pentru a gasi Calea, Adevarul si Viata.