Citat:
În prealabil postat de Madalin18
Salut! Acesta este al II-lea topic deschis de mine in acest forum! Primul a fost prin Aprilie si tot pe aceasta tema! Se pare ca nu mi-am pierdut din motivatie si am ramas tot acelasi :)
acel topic se afla aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9313
Oricum, ca sa nu redeschid acel topic m-am gandit sa deschid altul nou!
Stateam si ma gandeam in ultimul timp la soldatii care si-au pierdut viata prin misiuni sau antrenamente! Ei cum vor fi primiti pe lumea cealalta?
Adica hai sa ne gandim la acesti doi soldati ucisi recent in afganistan! Probabil in cariera lor au ucis alti teroristi ...
Pun o intrebare de copil mic :) Credeti ca Dumnezeu ii va ierta daca au ucis si ei la randul lor?
Astept pareri deoarece raspunsuri sigure nu cred ca are cineva!
|
Ca sa-ti raspund la celalat topic al tau unde intrebai daca este pacat sa devii soldat, Sf. Gheorghe a fost soldat in armata romana, ca sa vezi ca si printre soldati au existat sfinti,insa probabil ca depinde in ce fel de razboi si pentru ce cauza lupti.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
|