View Single Post
Vechi 08.10.2010, 12:20:57
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Mihail, nu dracii opresc sufletul ci ATITUDINEA pacatosului in acel
moment cand dracii ii dezvaluie anumite pacate. El, pacatosul, in
acele momente trebuie sa si le recunoasca si sa se smereasca,
socotindu-se pe el vrednic de iad si nu de Rai. Daca el nu se vede
pe el vrednic de iad, si nu se osandeste pe sine, atunci Judecatorul,
si nu dracii, il va da pe mana lor. Dar, gheron mai vrea sa spuna
ca noi nu mai suntem in stare atunci sa ne smerim daca nu punem
in practica smerenia si osandirea proprie ceas de ceas si clipa de
clipa. Adica, daca in viata fiind nu te vezi drept ultimul pacatos
si "bun" de iad, nici atunci in acele clipe nu vei avea atitudinea
corespunzatoare pentru intrarea in Rai, chiar daca tu n-ai facut
mari pacate si te crezi bun de Rai. Dracii doar radiografiaza starea
sufletului, iar judecata apartine lui Hristos. Iar atitudinea noastra
in fata dezvaluirilor acelor draci poate face diferenta. Doi oameni
cu aceleasi pacate dar cu atitudini contrare in fata dezvaluirilor
si radigrafierii sufletului facut de draci nu au parte de aceasi
judecata de la Hristos. Atitudinea sufletului in acele momente e
cea care face ultima purificare. Dar acea atitudine e conditionata
de reflexul pe care il primesti in timpul vietii. De aceea e bine ca
pe timpul vietii sa te vezi pe tine cel mai mare pacatos.
Har, smerenie si jertfa de sine.
uite cel mai bun coment !acest comentariu este bun de pus in rama si de citit in fiecare zi ca pe crez pana cand il intelegem cu fiecare celula pana si a trupului.. ah dulce este pomenirea mortii si a vamilor.. cum curata ea mintea si inima! cat de placuta esti POCAINTA! ii multumesc lui Dumnezeu si tie MariS pentru mesajul tau! deja te-am adoptat cu drag si crede-ma ca azi toata ziua o sa ma mangai cu amintirea cuvintelor tale pline de har .. gandire ortodoxa! Mihai, citeste toate comenturile lui mariS si invata mai omule ortodoxie.. invata lepadarea curata, invata sinceritatea fata de sinele tau acela ascuns dupa frunza asta .. invata sa privesti inaluntru spre Dumnezeu cu smerenie si se vor aseza si mesajele tale pe un fagas placut citirii , dar nu uita si sa te rogi pentru mine, caci am cazut in ispita judecarii.. sunt constient si ma rog la Dumnezeu sa ma traga afara din aceasta urata tentatie.. ca inca nu mi s-a tocit bastonul in care ma sprijin eu ca sa-l intind si altora si riscam sa ne balacim cu totii in nestiinta si in intuneric pana la urma.. de asta eu tot fac apel.. cititi pe Sfintii Parinti, filocalici si apoi pe ceilalti, cititi fratilor paterice si recititile, cititi despre patimi, umilinta smerenie, cruce, jertfa, si celelalte vor veni de la sine.. recomand Isaac Sirul in primul rand, apoi Ioan Scararul, Macarie cel Mare, dar si Ioan Gura de Aur.. si pe Diadoh al Foticeii.. acesta din urma e bun cand esti trist si deznadajduit..altfel ,nu va asteptati sa ajungeti in vreun subiect la concluzia ortodoxa, la pozitia centrala, nici spre stanga aplecata ,nici spre dreapta, nici prea in fata nici prea in urma.. iertati-ma si rugati-va pentru mine ca am nevoie!
Reply With Quote