Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Ma refeream si la viitoarea relatie , care apare dintr-o dragoste citeodata putin gindita si care poate duce la un esec in casnicie. Nu exista ideal, fata sau baiat ideal . Raspunsul poate fi chiar linga persoana care cauta un partener sau partenera. Sint femei sau barbati care nu s-au casatorit si nu si-au intemeiat familie niciodata , asa find voia Lui Dumnezeu .Nu este nimic tragic in asta. Credinta adevarata in Bunul Dumnezeu va da roade cu siguranta. Unde nu exista credinta nu ne putem astepta la rod . Repet nu exista nici fata si nici baiat ideal ,intelegerea si dragostea curata intru credinta duc prin Tainele Lui Dumnezeu , la intemeierea cu siguranta, a unei familii implinite. Partenerul sau partenera nu trebuie cautate, vin de la sine respectind elementele pe care le-am mai mentionat.
|
:)
Da, acelasi lucru vroiam sa zic si eu prin exemplul dat...adica degeaba ne facem noi un ideal, poate Dumnezeu vrea altceva cu noi si atunci cel mai bine e sa ne lasam in voia Sa si sa avem credinta ca El ne va arata, dupa cum am mai spus, intr-un fel sau altul care e persoana potrivita, sau poate cum ziceai tu voia Domnului pentru noi e alta si nu o sa ajungem la casatorie, lucru care intr-adevar nu e o tragedie, desi vezi tu ca uneori lucrul acesta nu e privit cu ochi buni de catre lume, adica daca cineva nu se casatoreste e vazut ca ceva putin in neregula...bineinteles in cazul in care nu se casatoreste si nici nu are pe nimeni, pentru ca a avea pe cineva si chiar a locui cu persoana respectiva fara a fi casatoriti e o moda din pacate...sau mai este cazul in care parintii isi doresc sa-si vada copiii la casa lor, cu familie si nu inteleg hotararea copiilor de a nu urma aceasta cale sau poate nu e chiar alegerea lor, dar nu s-a ivit ocazia sa intalneasca pe cineva...mai este si asta o problema, am intalnit cazuri in care fetele(in special) sunt oarecum presate de familie sa sa casatoreasca pentru ca "au deja o varsta" si desi nu au intalnit persoana pe care sa simta ca o iubesc cu adevarat, incearca cu diversi si se poate ajunge la casnicii ratate...sunt multi factori care contribuie la alegera sotului/sotiei si nu intotdeauna cei decisivi sunt cei potriviti, trebuie sa fim foarte intariti in credinta noastra pentru a nu apleca urechile la ce zic ceilalti, chiar daca sunt parintii sau apropiatii nostri.
Oricum ,pentru un tanar care e in cautare nu numai de un partener de viata ci si de principii, si de ce nu in cautarea drumului in viata, poate fi de folos sa-si formeze macar o parere in legatura cu persoana pe care si-ar dori-o langa el/ea, nu ca standard dupa care sa aleaga ci ca orientare pentru ca in lumea asta sunt oameni si oameni, si sa fim realisti, viata nu e intotdeauna roz si oamenii mai pot fi si inselati, mai ales tinerii care nu au o prea mare experienta de viata.