View Single Post
Vechi 09.10.2010, 00:02:31
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
În primul rând e nevoie de binecuvântarea duhovnicului (care în practică a devenit o adevărată provocare, pe linia desei împărtășiri!). Apoi, dacă am trecut de această probă, fiind pregătiți, cu pocaință sinceră, fără opriri canonice, putem să ne apropiem ,,cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste" de Sfântul Potir la fiecare dumnezeiască sfântă liturghie, fără post sâmbăta. Nu există nici un canon care să ,,oblige" credinciosul să postească în afară de posturile rânduite de Biserică, excepție făcându-se prin epitimiile impuse pentru păcatele opritoare, care afurisesc pentru o perioadă, oprind, așadar, de la împărtășire. Consider, că a rândui postul de sâmbată în vederea împărtășirii credinciosului Bisericii, fără un motiv întemeiat, este o siluire a învățăturilor Bisericii, o nesocotire a canoanelor și o povară ,,suplimentară" fără sens și nefolositoare. Preoții care vin cu aceste inovații să fie ei cei dintâi care se supun acestor pseudoînvățături!

Acum imi explic cum se impartasesc unele persoane in a doua, a treia zi de Craciun sau chiar pe data de 01 ianuarie- era o mare dilema pentru mine; Sincer, avand in vedere ca in zilele cand ne impartasim suntem purtatori de Hristos......nu mi-as dori sa transform aceasta taina intr-o obisnuinta saptamanala. Ma indoiesc deasemenea de pregatirea si vrednicia generala pentru impartasirea saptamanala.Putini, extrem de putini trebuie sa fie cei cu adevarat vrednici de asta; dar cu siguranta acestia nu se impartasesc in fiecare duminica.Sa nu ne comparam totusi cu marii sfinti ai Bisericii sau daca ne comparam sa fim la nivelul lor cu trairea! Iar in acest caz nu am mai avea ce cauta pe internet, nici macar pe acest forum.
Asadar, impartasania este de maxima importanta insa luata cu dreapta socoteala