View Single Post
Vechi 27.05.2007, 23:06:05
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Mirean, am tot cautat raspunsul tau, dar in afara de faptul ca discuti unele divergente cu colors, pe care personal il simpatizez pentru seriozitate, nu am gasit nici o luare de pozitie la topicul de fata. Poate imi spui unde ai postat parerea ta, ca sa o citesc si eu.
Cred ca fundamentalismul apare atunci cand omul ia invatatura Bisericii (vorbim de cazul ortodox, nu?), o filtreaza prin propria constiinta, extrage doar normele si canoanele apoi le aplica celor din jur si ii eticheteaza pe acestia in functie de parerile proprii.

Fundamentalismul tine, in mod evident, de un demers personal. In momentul in care omul, orbit de neintelegerea propriilor valori religioase, devine incapabil de acceptarea alteritatii religioase, intervine o reactie dura de respindere a celorlalti, segregarea dura a lumii in "noi" - "voi", atitudine perceputa ca "fundamentalism".

Asta este postarea. Daca o cautai o gaseai intre o postare de la "dillema" si una de la "maria55", daca nu ma insel cea la care subscrii!

Reply With Quote