View Single Post
Vechi 09.10.2010, 10:48:03
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
eu cred ca nu. mai citeste o data:

iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască?
5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție

Inainte de a face referiri la apa si sf Duh, Isus ii raspunde intrebarii lui Nicodim si ii raspunde afirmativ.

Adevărat, adevărat zic ție sau Adevărat, adevărat zic vouă este o formulă / expresie pe care Mântuitorul Iisus Hristos o folosește în conversațiile sale pentru a întări afirmațiile care urmează a fi rostite (o vei regăsi în zeci de locuri în cele patru evanghelii). Și versetele la care ai făcut referire, sunt acestea:

„Acesta a venit noaptea la Iisus și I-a zis: Rabi, știm că de la Dumnezeu ai venit învățător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască? Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.” (Evanghelia după Sf. Ioan, III, 3-6)

Dragă wassabi, acesta este contextul. Nu căuta să rupi din context cele spuse de Domnul Iisus Hristos.
Adevărat, adevărat zic și eu ție că „de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta.” (Apocalipsa, XXII, 19)

P.S. Și când am spus "Adevărat, adevărat zic și eu ție" nu am confirmat ceea ce ai spus tu, ci ceea ce urma să spun eu, adică versetul din cartea Apocalipsei.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote