Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Bine, dragă, tu mergi până la capătul pământului pentru evanghelie, deci nu te opri în ghetourile franțuzești, și mai ales nu în ghetourile unde și-au făcut și anglicanesele cuib !!
Ți-am spus și îți repet: te rog să mă lămurești personal cum s-a săvârșit întruparea Fiului lui Dumnezeu ? Cum Dumnezeul universului care este Duh, Spirit S-a întrupat într-un trup omenesc ? Cum coexistau în același timp în Iisus Hristos firea dumnezeiască și firea omenească ? Explică-ne și nouă cum și după aceea s-ar putea să capeți mai multă deschidere către Dumnezeiasca Taină a Euharistiei.
|
Domnule doctor Faustus,
Cereti cam multe de la cineva fara discernamant duhovnicesc. Pacat ca nu va puneti si intrebarea cum de Domnul a multumit Tatalui pentru ca a ascuns toate cate le intrebati de cei invatati si le-a dezvaluit celor cu "mai putin discernamant" cum ii numiti dvs (mai putin din punctul de vedere al celor invatati). Si eu ii multumesc Tatalui pentru acelasi lucru. Si de asemenea ii multumesc pentru ceea ce a spus atat in Vechiul cat si Noul Testament, si anume ca in noul Sau legamant cu omul, totul va fi scris direct in inima lui ca sa nu mai aiba nevoie sa il invete nimeni. Si intr-adevar, multimile cele "fara discernamant" Il urmau pe Domnul fara ca cineva sa le dea explicatii de dogmatica despre cele ce Iisus spunea. Invatatii insa, din cauza prea multelor invataturi, nu vedeau ca in fata lor se afla de fapt Dumnezeu. Eu prefer sa fiu din prima categorie, catalogata drept "fara discernamant" sau chiar si "proasta" daca asa va va dori inima sa va numiti aproapele, dar ata dupa Iisus pana la capatul pamantului si mai departe.
Si este si ultimul cuvant pe care il mai schimb cu dvs pentru ca intentia dvs nu este deloc cea de a lamuri in vreun fel lucrurile (si este normal sa nu puteti din moment ce tocmai ati dezvaluit ca nu stiti raspunsul), insa dvs doriti cu dinadinsul sa ii si umiliti pe interlocutorii dvs cu judecatile dvs proprii despre ei.
Numai bine va doresc!