Citat:
În prealabil postat de daniil96
cum spune Colaps si Delirul
http://www.youtube.com/watch?v=4MgCZ...eature=related
fara nicio ezitare si fara indoiala ...
nici nu stiu cum se poate compara asa ceva cu muzica din link-urile lui GheronIosifIsihastul ... iertare daca supar
dar si daca va suparati ... eu tot muzica asta o ascult, singura muzica
|
da mai si eu ascult numai muzica psaltica si din cand in cand Arvo Part. de ce? sa nu uitam ca gasim in pateric condamanri ale unor parinti la adresa muzicii psaltice.. desi nu toata..ca muzica de lauda e ideala si unele melodii sunt de-a dreptul divine.. dar vizavi de idea asta de inaltare a mintii, cand spunem inaltare trebuie sa intelegem imd=ediat coborare in iad! acolo unde sunt spaimele angoasele si de acolo din adancuri sa strigi Doamne, Doamne auzi glasul meu.. aici Arvo Part isi face treaba cum putine melodii psaltice o fac.. asta era sugestia si acelor parinti egipteni care condamnau psalmodierea, ca noi nu ne putem inalta ,e obraznicie, spre Cer,direct e inger pus acolo, nu se poate trece.. multi pe filiera asta traiesc in slava desarta crezand ca spre Rai e drumul spre Hristos asa cum iti inspira de multe ori muzica psaltica.. stii acel sunet ooooooo apasat ,gros? ei ala da! ala este sau semnifica intristarea mintii, o ardere a mintii, o continua coborare in iadul propiu.. dar asa cum sunt hai-hui deja foarte multe astazi.. sunt placute,sunt.. dar ..dar dar..ati inteles ideea.. ex dat mai sus nu e deloc elocvent.. pai va arat eu ce inseamna muzica psaltica 100% ortodoxa.. aia, da..in primul rand nu trebuie sa faci triluri si veleitatile artistice trebuie sa lipseasca.. trebuie sa fie un plans al inimii si sa exprime nu eul ci durerea sufletului despartit de Dumnezeu, pocainta.. hai ca am sa caut si revin1