View Single Post
Vechi 09.10.2010, 16:22:19
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Domnule doctor Faustus,
Dvs. veniti cu judecati si nu cu raspunsuri, pentru ca raspunsuri dupa cum bine vedeti, nu aveti. Haideti sa va spun ce am citit prin cercurile prin care am fost si care se numesc ortodoxe. Am citit ca au fost unii oameni care nu puteau sa creada ca in Euharistie este cu adevarat Trupul si Sangele Domnului (ceea ce nu este si cazul meu). Si acelor oameni li s-a dat sa vada, in loc de paine si vin, un trup uman si sange uman. Dvs ati citit despre asa ceva in Traditia Ortodoxa? Ca eu am citit, si iata ca nu numai ca nu stiti ce anume au vazut acei oameni, dar nici macar nu ati suportat o astfel de idee desi este una pur ortodoxa si pe baza ei ii contraziceti pe cei de alte credinte.
Descoperirea pe care am primit-o eu insa a fost identica cu cea a sfantului sus mentionat, si daca ati avut curiozitatea sa cercetati cine este acest sfant, o sa vedeti ca la inceput a fost contestat de dogmatica ortodoxa, si in ciuda dogmelor diferite, astazi este considerat sfant. Si de fapt asa se intampla cu mai toti sfintii, sunt recunoscuti ca atare post-mortem. In orice caz, faptul ca am primit ca si descoperire ceea ce a primit si acel sfant, arata ca nu am fost chiar atata de plina de duhuri, ci doar prost inteleasa de altii care nu au dorit sa inteleaga ceva ci doar sa atace non-stop cu judecati si acuzatii.
Sa fiti sanatos, ca am si altele mai bune de facut. Este ultima data ca va mai raspund pentru ca desi v-am rugat sa nu mai provocati aproapele, vad ca nu prea va pasa si tot asa o tineti. Daca asa va place, asa sa faceti, dar frumos oricum nu este.
Manifestare tipică de eretică înșelată de propriile închipuiri. Nu știu în ce așa-zise cercuri "ortodoxe" ai fost însă "descoperirile" despre care vorbești nu sunt atestate de mărturisirile adevăraților sfinți ai Bisericii Ortodoxe.

Iată doar mărturia unui mare sfânt ortodox: sfântul Simeon Noul Teolog.

"Pentru cei ce nu s-au ridicat mai presus de cele simtite, Painea Euharistiei le apare ca o paine simpla, cu toate ca in chip tainic ea este o lumina inaccesibila si de neincaput. Tot astfel si vinul Impartasaniei in chip tainic este lumina, foc, apa vie. Pentru cei ce sunt straini de o sincera pocainta, este inaccesibila simtirea luminii si puterii de foc primite in sine. Lumina divina lumineaza si pe cei ce nu simt, dar ei fiind orbi, nu se lumineaza. Focul Dumnezeirii sloboade asupra lor o caldura, dar ei raman reci."

Așa-zisele descoperiri despre care vorbești nu ltiu cât sunt de ortodoxe, dar chiar și din morfologia lor denotă că sunt făcute pentru niște oameni cu minte nu prea iluminată de Duhul Sfânt, iar când mă refer la o astfel de minte iluminată mă refer la una gen Simeon Noul Teolog. Nici măcar așa-zisele descoperiri de sânge și trup uman nu sunt prea veridice și prea ortodoxe, pentru simplul motiv că trupul și sângele lui Hristos sunt total îndumnezeite și pătrunse și transfigurate de puterea nemuritoare a dumnezeieștii învieri, adică nu sunt pur și simplu sânge și trup uman, ci trup și sânge ale Dumnezeului-Om Iisus Hristos înviat, cu alte cuvinte sunt trup și sânge îndumnezeite și prezente în chip tainic, misteric, sacramental sub cipul pâinii și a vinului.
Reply With Quote