View Single Post
Vechi 11.10.2010, 10:05:31
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Stiu ca a fost lasat sa predice,insa nu am inteles de ce. Preferam atunci de mii de ori sa-l aud mai bine pe parintele staret. De indraznit nu indraznesc sa-l intreb pe parintele de ce l-a lasat pe Klaus sa-i ia locul in fata altarului,le stie Dumnezeu pe toate...

Totusi,n-am inteles prima parte a mesajului tau. De unde stii ca nimeni nu i-a zis mascarici sau altfel? Intr-adevar,nu a fost numit asa,acei monahi nu pot folosi asemenea apelative,insa iti spun eu ca nu prea au fost incantati de el (cel putin nu toti) si ma indoiesc ca e vreun monah sau frate la Lainici care sa-i citeasca cartile. Sunteti prea siguri de ceea ce cred adavaratii preoti despre el.

Atat am avut de spus. Doamne-ajuta!
Cred ca logica elementara iti lipseste! A fost lasat sa predice dintr-un motiv simplu: era invitat,sau musafir.Tu cand primesti un musafir in casa,nu ii dai cinstea cuvenita? Iar in privinta calitatii predicii,a avut binecuvantare de la duhovnicul sau de la manastirea Essex.
Si sa mai lamurim un lucru:
Si eu citesc pe Sfintii Parinti si le acord toata cinstea ,pe care o merita.As putea spune ca citesc zilnic din Sfintii Parinti si nu din Klaus Kenneth.
Insa acesta aduce o marturie din zilele noastre a unei trairi autentic ortodoxe crestine.
Asta nu inseamna ca inlocuieste predicile Sfintilor Parinti,si nici nu inseamna ca este la nivelul de traire al Sfintilor Parinti,nici nu inseamna sa inlocuim lecturile din Sfintii Parinti.

Dar nici sa trecem cu vederea un om care a trait experiente importante duhovnicesti,care are aprecierea unor oameni fara pata,care este primit la toate manastirile romanesti pe unde se duce,care a facut un interviu difuzat de mai multe ori la Trinitas Tv,care se impartaseste in fiecare Duminica in Biserica Ortodoxa etc.
Sa nu trecem cu vederea ,nici sa facem aprecieri gresite si sa aruncam cu noroi asa cum s-a intamplat pana acum.