Citat:
În prealabil postat de Fani71
Motivele declarate: de securitate, pentru ca oricine se poate ascunde in spatele burkai, si un barbat inarmat de ex (cred ca belgienii se gandesc la ispravile lui Tintin aici ;-)).
|
Dintre atentatele numeroase facute de musulmani, eu nu am auzit de vreunul facut de un barbat ascuns sub o burka, ori un niquab! Si nu erau interzise.
Pe de alta parte, daca ai o eleva/studenta sub burka, ce te faci? Sub burka ei poate face orice, poate fi chiar altcineva. Scoala ce sa faca ca sa-si desfasoare activitatea conform programului propriu? Daca impune sa-i vada chipul ca sa se poata discuta omeneste cu ea, sau sa poata fi examinata... o sa fie acuzata de discriminare...
Si inca o chestie: eu nu m-as simti bine sa intru intr-o toaleta publica, sa zicem la un supermarket, si acolo sa fie vreo 2-3 burka umblatoare. S-ar putea ascunde barbati violatori sub ele si care sa nu aibe nici in clin, nici in maneca cu islamul. Altfel nu am nimic cu ele, fie ca o fac de buna-voie, fie ca sunt fortate (cam greu intr-o tara vest-europeana unde legea le-ar apara).
Musulmanii ar trebui sa inteleaga nevoile legate de securitate. In rest, nu trebuie sa ne luam de ei fara motiv serios... nu vom starni decat ura, adica si mai multa ura.