View Single Post
Vechi 12.10.2010, 07:43:03
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Si pentru asta tre' sa fiu mandru sau trist? Sau daca participa nu trebuia sa-l mai pomenesc la Liturghie, ca-i ecumenist? Sau daca n-a participat, nu trebuie sa-l pomenesc, ca nu face ascultare? Sau... Grea problema!

Eee... Stii cum vine asta? Cam ca in povestea cu drobul de sare. In mod sigur insa, si pentru participare si pentru neparticipare pot exista si alte motive in afara de problema ecumenica. Iar eu, mai mic fiind, astept binecuvantare de la Inaltpreasfintia sa, ca-i mai marele meu si mi-i si drag, peste toate! Stii fratia ta, ce problema am eu cu adevarat dureroasa in Biserica zilele acestea? A dat frigul deja si biserica este de piatra si nu avem incalzire deloc! Satul este mic, oameni prea saraci, criza este un refren prea mult auzit pe la toti cei care ar putea sa mai faca ceva si astfel, perspectivele in aceasta privinta sunt sumbre. Asta este grija mea!

Si problemele celelalte, cu ecumenismul, cu "rapirea maicutelor din manastire, impreuna cu duhovnic cu tot" de catre cine stie ce duh, sunt importante, da' nu mi-e dat mie sa le rezolv. Eu pana acum nu am fost pus, decat de propriile mele pacate, in stare de incompatibilitate cu savarsirea Sfintei Liturghii! Daca va fi cumva si altfel, candva, voi vedea atunci, cu ajutorul Stapanului meu!

Domnul cu tine!

Atita tmp cit nu aveti clar in duh si in esenta (adevar) ce este ascultarea si care sunt limirtele ei, virtutile si caderile ei , precum si multe alte lucruri , veti bijbii parinte . Ascultarea nu se califica doar ca fiind sau nu . Viata omului , atit simpla , sa-i zicem sociala, cit mai ales cea duhovniceasca este segregata calitativ, pe nuante si tarii si nici decum otova cum ca daca ar fi sau nu !
Daca nu ati descoperit aceasta in scolile urmate sau in practica de zi cu zi macar sa luati seama ca atunci cind sunteti in scaunul duhovniciei canoanele prevad epitimii diferite pt. aceiasi fapta in functie de gravitatea ei , adica de intensitatea diferita , de imprejurarile diferite , de intentia sau nu in savirsirea ei ... nu luati viata otova deoarece nici nu asa ne invata parintii si in al doilea rind , vorba dvs. spusa unui user acum cam 10 zile , s-ar putea sa nu mai apucati ziua de miine si sa va indreptati parerile raminind in mare eroare !
Dar stiti cum este la ortodocsi, fiecare este liber sa faca cum doreste ... dar atentie ,doar la noi la mireni , la dvs. la preoti este cu totul altceva, total alte rigori , adica este vorba tot de diferente de intensitate si circumstante dar pe care dvs. le luati otova ... !!!!!!!!!!!!!!!!