View Single Post
Vechi 12.10.2010, 08:15:14
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Sfanta Scriptura spune ca "ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta"... Deci, crestineste, nu avem voie sa ne despartim de persoana cu care ne-am cununat, decat numai in caz de adulter.
Cum vedeti voi asta? Credeti ca orice ar fi, doi oameni, sot si sotie, trebuie sa ramana impreuna, daca nu este vorba de adulter? Chiar daca exista batai, jigniri si o viata petrecuta numai in lacrimi?... Chiar daca in loc de iubire, ajungi sa simti pentru persoana de langa tine indiferenta sau poate mai mult?...
Divorțul este o problemă spinoasă și oricum ai lua-o, riști să te pui pe picior de război cu unii sau cu alții. Adulterul este definit, în genere, ca încălcare a fidelității conjugale datorate soțului / soției. Dar de ce fidelitate conjugală mai poate fi vorba când unul dintre parteneri este supus „bătăilor, jignirilor și unei vieți de lacrimi”? Din punctul meu de vedere, adulterul nu se rezumă la relații amoroase extraconjugale. Adulterul înseamnă orice tip de înșelăciune față de partener, adică încălcarea fidelității conjugale, manifestarea printr-un comportament agresiv făcând parte din aceeași categorie. Fericiți cei care pot să accepte acest martiraj, liber consimțit, asumat și conștient... Această mucenicie nu poate fi impusă și diferă de la caz la caz.
Așadar, agresivitatea, mai ales, cea fizică, încalcă, până la urmă, tocmai preceptele iubirii față de partener, iar încălcarea a ceea ce i-a unit pe cei doi (adică dragostea și deci, fidelitatea conjugală), se numește adulter. Nu vă îndemn spre divorț, situațiile sunt diferite, chiar unice, de la caz la caz. Nu se mai întrevede nici o posibilitate? Ce motivează comportamentul agresiv al soțului? E drept, comportamentul agresiv nu are nici o justificare, orice cauze ar avea, dar poate avea o explicație și eliminarea motivelor care l-au provocat ar putea duce, probabil, până la urmă, la pace. Totuși, pacea este un „corolar al iubirii” și este net superioară dreptății. Adică, aveți dreptate să vă revoltați dacă s-a manifestat în modul pe care-l descrieți, dar credeți că divorțul vă va oferi pacea și liniștea sufletească? Fiindcă dreptatea nu ne aduce, de cele mai multe ori, împăcarea mult dorită. Eu, personal, nu sunt pentru divorț, dar întotodeauna există „dar... și dacă...” și am înfățișat mai sus, ce înțeleg eu prin adulter. Dumnezeu să vă îndrume pașii și să vă călăuzeazscă în rugăciunea permanentă!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 12.10.2010 at 08:18:10.
Reply With Quote