Citat:
În prealabil postat de iustin10
"Vie imparatia Ta" am citit ca se refera la 'viu',nu la verbul 'sa vina'.
|
Asa gandeam si eu o data, dar traind in Italia citesc in italiana rugaciunea si spune clar: sa vina imparatia Ta. Am citit si in franceza si la fel este vorba despre verbul a veni. Apoi ma gandesc cum spunem in Crez :"si iarasi va sa vina cu slava ..." Eu cred ca este vorba despre aceeasi venire a Domnului Hristos cu imparatia Sa, atat in Tatal Nostru cat si in crez.
Citat:
Intrebi cine ne guverneaza de fapt pe noi?
In principiu lumea apartine lui Dumnezeu,dar diavolul o stapaneste cu adevarat.
|
cam asa gandeam si eu, pt faptul ca nu i-am cere lui Dumnezeu ceva ce avem deja, daca cerem sa vina imparatia Sa inseamna ca asa cum ati scris dvs. este cel rau care imparateste acum peste noi.
Citat:
Iata cum lumea intreaga a putu fi castigata din infern ,printr-un singur act de sacrificiu.
De atunci inainte,da,Imparatia lui Dumnezeu a inceput sa coboare printre noi,iar voia lui Dumnezeu a ajuns sa se faca ,spre bucuria ochilor nostri,prin sfinti.
|
Foarte adevarat, frumos si incurajator. Daca imparatia lui Dumnezeu a inceput sa coboare la moartea pe cruce a domnului Iisus, eu cred ca "vie imparatia Ta" inseamna clar ca cerem completarea coborarii Imparatiei Sale. Dar nu credeti ca ar fi bine ca si noi sa facem voia lui Dumnezeu, sa nu ne sprijinim pe faptul ca au facut-o sfintii?