Citat:
Īn prealabil postat de horatiu.miron
Pe mine ma amuza emisiunea aia. Asemenea amalgam de mistica, teorii ale conspiratiei, ezoterism, ocultism, new age, teologie si ineptii rar mi-a fost dat sa vad. Este o salata, o varza mototolita cu pretentii de emisiune intru "emanciparea sufletului", exclusiv destinata credulilor si celor care nu au rabdarea necesara si nici interesul de a-si pune in mod natural intrebari in privinta subiectelor prezentate. E o emisiune pentru cei ce nu vor sa fie indusi in confuzie de fapte si vor sa fie lasati sa creada ce vor sa creda.
De moderator ce sa mai zic? A reusit sa treaca printr-o oarecare transformare, de la un tip penibil cu glume de santier care prezenta emisiuni matinale, la un "initiat" in nimic, un parvenit al obscurantismului.
Invitatii? Sa fim seriosi. Copilul "maestru", fiica prezentatorului, generalul securisto-ozenist, profesori dubiosi, prezicatoare si clarvazatoare schizofrenice etc. O menajerie ce defileaza pe micile noastre ecrane la B1 TV.
Uitati-va, uitati-va dragi oameni, ca multe aveti de invatat de la Oreste.
Edit: poate voi, ca si crestini, o sa va puneti candva intrebarea: de ce oare nu a aparut pana acum nici un preot, nici un calugar, nici un reprezentant oficial al BOR in emisiune?
|
Cu astfel de mesaje ma tem ca vei ajunge in curand sa faci o lista luuunga cu useri din ce in ce... mai vechi. Sper totusi sa nu te fi plictisit de acest nick si sa cauti un motiv sa ti-l inoiesti!
Daca ai inteles ca cineva face reclama la emisiunea lui Oreste, cred ca te-ai grabit. Cu un minim de atentie ai fi sesizat ceea ce a sesizat toata lumea (mai putin tu): era vorba atunci de "Minunile Sfintei Fecioare". Iar emisiunea respectiva a fost cu adevarat interesanta, spre deosebire de aproape toate celelalte. Cat despre convingerea ta ca nu a avut niciodata invitati preoti sau calugari, eu zic sa te mai gandesti. Daca nu i-am vazut noi care nu tinem o evidenta stricta a invitatilor sau a emisiunilor, asta nu inseamna ca ei n-au existat. In plus, consider chiar o provocare pentru Biserica Ortodoxa, pentru a solicita o seara speciala ca sa puna lucrurile in lumina lor. Sunt convins ca Oreste nu ar refuza, ci dimpotriva. Mai mult chiar: am inteles ca intre el si unul dintre invitati (cred ca cel pe care-l numesti securisto-ozenist care si mie imi starneste ceva intre mila si nedumerire) s-a dezlantuit intr-o seara o adevarata disputa, cu privire la rolul si locul Mantuitorului in sufletele noastre. In tot raul, exista si un bine cat de mic. Ei, pe acela trebuie sa-l cautam si sa-l culegem cu atentie!...