Site-ul si forumul eu vad ca este ortodox. Asa ca mi se pare normal sa primeze punctul de vedere ortodox. Poate cuvantul "primeze" este cam dur dar cred ca este mai bun decat "este mai important".
Dumnezeu lucreaza in moduri diferite. Noi credem atat cat putem intelege in viziunea ortodoxa a lumii. Daca dorim sa facem bine in lume, intre oameni ... Dumnezeu ne va ajuta. Chiar si cu ban-uri, stergeri de mesaje. Dupa cum vezi pe domnul DC l`ai convins sa creada (sa marturiseasc, cam violent cei drept).
O diferenta de abordare intre punctul tau si punctul nostru de vedere se refera (si sunt convins ca stii) la cel mai important lucru:
Tu il iubesti pe Dumnezeu din tot sufletul tau
si noi
Ar trebui sa incercam sa ne iubim aproapele.
Cei care dau in tine trebuie sa te iubeasca mai intai si abia atunci pot aprecia cu adevarat ce este cu tine in acest loc.
Am spus "Ar trebui" pentru ca aceasta este si una din masurile prin care noi suntem pacatosi. Si stii foarte bine ca in asta consta toata legea: in a iubi aproapele tau. Este greu asta. Sunt la inceput. Si am avut si eu o viziune asemanatoare cu a ta, fiind ortodox tot timpul. Mi s`a parut tot timpul ca trebuie sa`l iubesc pe Dumnezeu din tot sufletul meu ... Il iubesc dar trebie sa ne iubim si aproapele. Cu fapte! Si asta este greu.
Faptul ca tu este aici ma face sa cred ca tu faci si fapte. Eu inca visez la asta.
Nu judeca ortodoxia dupa cei de aici. Judeca dupa citesti Sf Maxim Marturisitorul si alti Sfinti Parinti. Macar ca o viziune de ansamblu. Merita.
Mihai
|