Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe
Despre ce afirma in seama parintelui Boca, necunoscandu-l pe parintele (nici chiar din ceea ce a scris) foarte bine, ma abtin de la a-i da dreptate sau de la a-l contrazice.
Nu pot insa sa nu remarc iutimea cu care, cam toti cei pe care-i cunosc si care se declara ucenici ai parintelui Boca, te trateaza daca indraznesti sa spui ca nu este sfant, fie si doar pentru ca inca nu a fost canonizat! Daca dau frau liber "cârcotismului" din mine, ajung sa spun (oarecum ca si fratele Andrei) ca daca ucenicii sunt iuti spre tulburare, poate au primit un astfel de duh de undeva, sau poate ca acest duh nu a fost temperat de indrumatorul lor la vreme.
|
Nu v-ati abtinut asa ca nici eu nu ma abtin.
Vedeti dv, cand cineva jigneste pe Hristos, va jigneste pe dv, cand cineva zice de mama dv rau, zice de dv, iar omul care nu se manie inauntrul sau pt hulele imptriva parintilor sai, impotriva Sfintilor sai si impotriva Dumnezeul sau, il cam doare in cot. E un fatarnic.
Deci faptul ca unii se supara si sar ca arsi cand e jignit un Sfant sau Maicuta Domnului, nu este o dovada de fanatism, ci o dovada de iubire, caci in ciuda de a parea fanatic, el ramana loial macar cu gura, si nu se rusineaza in inima sa.
Marturisirea de credinta, marturisirea lui Hristos nu se face doar prin copiere de citate, si nu se face doar cand suntem intrebati, ci chiar atunci cand nu suntem intrebati si avem curajul, ( cu mila, cu ajutorul si cu indrazneala data de Hristos) sa ridicam vocea ca niste nebuni pt Hristos si sa marturisim ceea ce vrem sa urmam si cu inima.
Si eu am o parere mai putin buna de unii parinti ai Romaniei, dar vedeti dv, eu nu imi permit sa le pomenesc numele (le pastrez pt mine), si stiti de ce? Pt ca, imi voi permite sa le zic numele, atunci cand voi face si eu puscarie pt Hristos. Pana atunci , sunt ca fariseii care vb de Dumnezeu, iar cand El apare in fata lor, nu Il recunosc.
Ziceti dv, acestia au primit un alt duh de undeva...pai si eu va pot jigni parinte, in fel si chip, punand inainte
poate. Asta nu inseamna ca nu e jignire.
Poate Dumnezeu nu exista. Poate nu exista viata dupa moarte. Poate plopul e ciuperca si ciuperca plop. Poate Poate...uite asa facem Duhul Sfant cu care a lucrat Sf. Arsenie ... duh rau ... asa, cu
poate,
poate ... si apoi avem pretentia ca nu ne aude Dumnezeu rugaciunile. Si dv sunteti si preot...
Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe
Nu las insa, aceste ganduri sa curga fiindca stiu ca sunt subiective si nedocumentate si vor duce la tulburare, deci cu siguranta nu sunt ziditoare de suflet.
|
Nici eu nu le las, dar le-am lasat pana la urma, punand un
poate in fata.
Sunt mai dator Sf. Pr. Arsenie care m-a salvat de la sinucidere sa ii iau apararea de fiecare data cand pot, decat va sunt dv, ca preot al lui Hristos, sa imi jigniti Parintele si Sfantul.