Citat:
Īn prealabil postat de irodion
Mi-a spus un prieten ca parintele Arsenie Papacioc ar fi interzis la manastirea Techirghiol cartile parintelui Arsenie Boca. Va rog daca stie cineva amanunte sa ne spuna si noua. Eu am mare evlavie pentru parintele Arsenie Boca si sper sa fie doar o minciuna, un zvon nerealist.... pentru ca am un mare respect si pentru parintele Arsenie Papacioc, il iubesc. Lamuriti-ma va rog!
|
Doamne fereste, asta ce mai este?
Cine vrea sa bage zazanie intre oameni?
Iarasi?
Coada?
In septembrie am fost la Techirghiol si cred ca am vazut carti despre si din scrierile Parintelui Arsenie Boca. Nu am fost direct interesata de ele pentru ca pe cele mai multe le am acasa. M-am uitat la altele.
Citat:
Īn prealabil postat de Pr. Gheorghe
Sunt de acord cu ceea ce afirma fratele Andrei despre parintele Papacioc. Despre ce afirma in seama parintelui Boca, necunoscandu-l pe parintele (nici chiar din ceea ce a scris) foarte bine, ma abtin de la a-i da dreptate sau de la a-l contrazice.
Nu pot insa sa nu remarc iutimea cu care, cam toti cei pe care-i cunosc si care se declara ucenici ai parintelui Boca, te trateaza daca indraznesti sa spui ca nu este sfant, fie si doar pentru ca inca nu a fost canonizat! Daca dau frau liber "cārcotismului" din mine, ajung sa spun (oarecum ca si fratele Andrei) ca daca ucenicii sunt iuti spre tulburare, poate au primit un astfel de duh de undeva, sau poate ca acest duh nu a fost temperat de indrumatorul lor la vreme. Nu las insa, aceste ganduri sa curga fiindca stiu ca sunt subiective si nedocumentate si vor duce la tulburare, deci cu siguranta nu sunt ziditoare de suflet.
Parintele Arsenie Papacioc are nevoie de fiecare rugaciune a noastra nu de tulburarea unor ganduri despre lupte si razboaie. Sfintia sa "lupta cea buna a luptat", de-am fi si noi vrednici macar sa-i fim alaturi in dragoste acum, spre sfarsit si mare castig duhovnicesc am avea. Parintele Papacioc mi-a spus ca daca vreau sa ma mantuiesc trebuie sa fiu ca Hristos. Si eu am intrebat: cum este Hristos, parinte? Sfintia sa mi-a spus: N-ai citit in Carte? Bland si smerit cu inima, asa este Hristos. Asa sa fii si tu, coplile si te poti mantui! Sarut mana, parinte iubit!   
|
Sunt de aceeasi parere, cu voia dvs. parinte Gheorghe: Parintele Arsenie Papacioc nu are nevoie de galceava asta stupida, ci de rugaciunile noastre chiar daca ele sunt ale unor pacatosi, marunti si neinsemnati (si ma numesc aici pe mine, nicidecum pe oricine altcineva), iar noi sigur avem nevoie sa se roage pentru intreg neamul romanesc....... iar Parintele Arsenie Boca nu stiu de ce are nevoie, dar sigur noi avem nevoie de ajutorul sau, asa cum s-a exprimat de atatea ori ca va face cand va adormi (sa dam "telefon" cu insistenta), iar daca Dumnezeu va randui va veni si timpul cand o sa-i putem spune "Sfantul Arsenie". Pana atunci, ii cinstim memoria, aprindem o lumanare si spunem o rugaciune la mormantul dansului (egoisti cum ne stim spunem intai rugaciunea pentru nevoia noastra... si apoi pentru parintele...).