Citat:
Īn prealabil postat de Pr. Gheorghe
Traducerea si exegeza canoanelor asa, ca se poarta, sfaturi cu iz de judecare profunda, acuze fatise spre "decapitare" duhovniceasca, desconsiderarea "sablonistica", la modul general, a unei Biserici cu adevarat apostolica... Iata fratilor, cam asta este ceea ce vad eu, cu stiinta sufleteasca si capacitatea de intelegere ce am (din scoli si de la Duhul Sfant) in ceea ce spun acestia.
Ascultati ce va spun si eu, preotul:
Amestecati, prin rautatea din voi, lumea aceasta cu Lumea cealalta si incercati sa va asezati pe scaunul de judecata a lui Hristos, imitatii de antihristi ce sunteti. Indraznesti sa judeci si Duhul si Harul si vrei sa ti se mai spuna urmas al lui Hristos? Ia incercati sa dati o lista, voi strambilor in gandire si dornicilor de "dreptate", cu sfintii ce trebuiesc scosi din sufletul nostru pe motivul ca au stat in ascultare si rugaciune si nu au luat jalba-n bat sa mearga in lume sa urle dupa dreptate! Tulburatilor si orbi la suflet ce sunteti! Daca voi a-ti fi fiii lui Hristos, Domnul pacii, ati fi iubitori de pace! Dar unde este Hristos, cel ce s-a rugat pentru ucigasii lui, cel ce pe cruce fiind a dat iertare si celui mai mare talhar, unde este, spun, in rationamentul vostru plin doar de ura? El a iertat cu dragoste si pe talharul cel mare iar voi, inapoia mea, satano!, l-ati ucis si pe patriarhul Bisericii, judecandu-l si batjocorindu-l. Auzi la el, indrazneste sa-mi terfeleasca Biserica si crede ca il voi rabda! Cand te voi vedea macar episcop, doar atunci voi asculta ce ai de zis, pana atunci nu, chiar si canoane de-mi insirui, traduse dupa mintea ta stramba. Altfel, du-te si fa-ti biserica ta, alege-te tu patriarh si arata-ne noua ce inseamna sa faci nu doar da din gura spre sminteala. Dupa inima voastra sa fie, paganilor!
|
Trebuie sa luam aminte atat noi, mirenii cat si dumneavoastra, preotii, la schimbarile ce au loc. Sensul ascultarii nu trebuie pervertit. Ascultarea nu cred ca trebuie sa creeze probleme de constiinta celui care asculta indiferent daca el este calugar, mirean sau ierarh.
Daca eu stiu din carti ca cipurile sunt contraindicate pentru crestini, dar totusi preotul sau ierarhul ma povatuieste altfel, ascultarea nu mai este o virtute.
Daca eu stiu ca rugaciunile impreuna cu alte confesiuni imi sunt interzise de catre Sfintii Parinti, voi fugi departe de cei care ma vor povatui altfel, chiar daca ei ar fi mireni, preoti ori ierarhi.
Cand am citit scrierile Sfantului Lavrentie de Cernigov, m-am intrebat cum s-ar putea ca intr-o biserica sa se ajunga sa fie ,, toata adunarea satanica." Daca nu luam aminte, prorocirile sfantului Lavrentie se implinesc. Sunt o biata pacatoasa si stiu ca si dumneavoastra, preotilor, vi se impun lucruri cu care nu sunteti de acord.
Ieri am mai aflat despre un preot din Bucuresti caruia i s-a retras dreptul de a sluji doar datorita faptului ca a spus adevarul despre cipuri si despre ecumenism. I-a multumit patriarhului in loc sa se tulbure si i-a calmat pe enoriasi, dar a fost singurul preot din tara care a venit la mitingul impotriva documentelor electronice si a luat cuvantul.
Iata ca in zilele noastre ascultarea trebuie facuta cu discernamant, caci avem in vedere mantuirea, nu un blid de linte si lauda lumii, o lauda amara in spatele careia se ascunde DISPRETUL cel mai crunt pentru fiinta umana.