Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Există o fabulă despre scorpionul și broasca care vroiau să treacă un râu.
Scorpionul se roagă de țestoasă să îl ia și pe el în spate, să-l treacă râul.
Broasca refuză: "Eu te cunosc, o să mă înțepi cu acul tău otrăvit !"
Scorpionul se roagă și se jură că nu o înțeapă.
Broasca acceptă să-l ajute.
Ajunși la mijlocul șuvoiului, scorpionul scoate acul și o înțeapă pe broască.
Aceasta, cu ultimele puteri, îi spune: "De ce ai făcut asta ? Acum o să ne scufundăm și o să murim amândoi !"
La care scorpionul, pe cale să se înece, îi răspunde cu părere de rău: "Nu m-am putut abține, e în natura mea".
|
Poate scorpionul e scarbit de faptul ca trebuie sa se milogeasca de broasca. Foarte des se intampla asta, cand lasi un om sa se milogeasca de tine ca sa obtina ceva, i se naste ura in suflet. Ura pt ca broasca ARE posibilitatile necesare sa-l ajute, si el, scorpionul, nu are nimic. Ura pt ca are senzatia ca-i privit cu superioritate.
cat despre "e in natura mea"... de obicei si oamenii cei mai subjugati de vicii, atunci cand primesc incredere si ajutor pe care stiu ca nu l-ar merita, dezinteresat total si fara "interogatorii"--- se rusineaza a-si arata viciul de fata cu "samariteanul" lor!
Si chiar daca continua dupa intalnirea cu samariteanul tot in viciu, exista mari sanse sa se opreasca dupa un timp, sau cel putin (cel putin=SIGUR asta se intampla) au momente, chiar zile sau luni poate cand incearca din rasputeri sa se schimbe in bine. De multe ori nu reusesc pt ca sunt prea slabi sa reusesca singuri... pt ca semenii lor nu sunt langa ei cand are nevoie... e dificil... boala secolului e singuratatea sufletului... poti sa ai zeci de amici de distractie si vicii, si pt suflet nimic...
Fiecare are un motiv pt pacat. Si nu-i o figura de stil, chiar asa este... "inrairea" e doar incercarea cuiva sa se simta "confortabil" in pacat... incercarea de a avea un pic de liniste, macar in modul asta artificial... Poate s-or gasi pt fiecare suficiente rugaciuni sa-i salveze...
Am citit pe net mai demult o lista cu ultimele cuvinte ale celor condamnati la moarte. Ultimele cuvinte inainte de in injectie/scaun electric. Ce cuvinte... eu cred ca aprox 20% din ei s-au mantuit. E incredibil, vedeam in cuvintele multora atata iubire si smerenie si regret pt pacate, si rugaminti sa fie iertati cum doar in rugaciuni de Sfinti poate se regaseau... imi pare rau ca nu mai am link-ul...
Poate acum daca au ajuns in cer si se roaga pt cineva, si ei sunt buni samariteni. Sau daca-n timpul vietii au ajutat oameni de care noi ne-am scarbi, atunci, cu toate pacatele lor, tot sunt buni samariteni, mai buni decat multi...