View Single Post
Vechi 14.10.2010, 08:17:00
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Posibil sa nu fi inteles eu problema cipurilor, desi impresia de fond este aceea ca... NIMENI n-a inteles-o cu adevarat. Deocamdata eu nu vad decat o invrajbire intre unii si altii, iar cipurile nu constituie o problema in sine, ci doar o motivatie sa fim preocupati in cu totul altceva decat rugaciunea, dragostea, cainta, iertarea... Eu unul, deocamdata asta vad: instigarea unora impotriva celorlalti, in timp ce de fapt ar trebui sa ne incredem mai mult in Harul lui Dumnezeu. Oricat v-ati stradui, oricat v-ati opune, ce va fi sa fie va fi. NU tine de noi, nimic pe lumea asta. Daca se va decide sa avem buletin cu cip, el oricum va fi inregistrat intr-o baza de date, cu sau fara voia noastra, chiar daca noi n-am vazut acel buletin niciodata si cu atat mai putin nu l-am primit.
Aici, din cate inteleg acum, se insinuiaza o latura oculta, ca si cum mama-omida face descantece peste CNP-ul nostru si astfel suntem pierduti. Nu neg aceasta posibilitate, dar as vrea sa cred ca nici un mason-antihrist din lume nu poate fi mai puternic decat Mantuitorul insusi, iar cine se increde in El, nu cred ca ar avea motive de teama. Din pacate, doua sunt motivele pentru care nu avem timp sa-I castigam increderea: TEAMA de a nu gresi (care teama nu vine de la Dumnezeu) si risipa la care ne dedam, implicandu-ne in harmalaie, in timp ce furul cotrobaie in liniste prin toate coltisoarele sufletelor noastre, punand cate un pic de venin peste tot pe unde trece!...
Asta-i parerea mea, dincolo de orice interpretare a avertizarilor Sfintilor Parinti. Cand vom realiza ca altceva n-am inteles, va fi deja tarziu!
Cine insista sa avem cipuri nu este interesat ca toata lumea sa afle adevarul. Asistam la o mare inselatorie. Iar in aceste vremuri scapa cine poate, dupa cum spunea un parinte. Unii mai cad si in plasa celor care ii tradeaza pe crestini din interior sau din exterior. Nu e cazul sa ne invrajbim inutil, ci cercetam Scipturile , sa priveghem si sa ne rugam. Dar nici sa ascundem adevarul de dragul pacii nu este corect. Si avem datoria sa tinem seama de cuvintele Apocalipsei pe care n-avem voie s-o interpretam dupa capul nostru.

Din acest punct de vedere, parintele Nichita a luat o decizie provizorie pesonala, probabil, pe care si-o asuma pentru a nu-si crea probleme de constiinta. In aceste vremuri riscam sa ne inchinam zeului UNITATE, NU LUI DUMNEZEU! Pentru fiecare dintre noi, daca ne rugam, se gaseste o portita de salvare, astfel incat sa facem voia Sa.

Iar Sfantul Paisie de la Neamt spune clar ca in vremuri ca aceasta sa ne intoarcem la Scrierile Sfintilor Parinti, nu sa interpretam totul dupa capul nostru. Daca seceta de cuvantul lui Dumnezeu se va mari si fiecare va interpreta totul dupa capul lui ori se va lasa influentat de masonii care vor sa ne desparta de Hristos, unde vom ajunge? Da, Hristos este mai mare decat masonii, dar daca ne departim de El, ii mai putem cere ajutorul? Daca vom primi pecetea satanei, se va mai grabi sa ne asculte rugaciunile?

Ai grija ca ai cam cazut in mandrie tinand mai mult la parerile tale decat la cele ale Sfintilor Parinti. Ti-o spun cu dragoste frateasca si crestineasca. Ai grija al cui glas il asculti.

Daca am avea o credinta puternica, nici ideile ecumeniste nici documentele cu cip nu s-ar impune atat de usor. Dar asa, dupa atatea avorturi, desfranare si vrajitorie, amestecam lucrurile dupa voia satanei si cautam sa fim pe placul lumii, nu pe placul lui Dumnezeu si sa facem voia noastra, nu a lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu ne poate smeri intr-o clipa si sa ne arate puterea Sa.
Reply With Quote