Citat:
În prealabil postat de Membru
Nu ci pur si simplu nu o merit ....
Cred ca daca D-zeu ne-ar ierta pacatele doar prin spovedanie , atunci noi nu ne-am mai regreta pacatele comise , ele fiind iertate asa usor... si am gresi din nou .....
|
ai mare nevoie frate sa citesti in domeniu ca sa te intaresti ca esti trestie batuta de vant si de propiile pareri.. asa este e nevoie de ambele pocainta si spovedanie, dar daca te-ai spovedit si te-ai cait sa stii ca este mandrie sa continui sa zici ca nu meriti iertarea.. adica se pune problema ca vreodata ai putea sa o meriti?! multi cad in plasa asta si fac o pocainta stramba si se mir de ce cad mereu.. pentru ca nu stau acolo unde ne este locul.. niciodata nu vom fi vrednici de iertare, ea este un dar pentru ca Dumnezeu este Milostiv nu are legatura cu ce fac eu.. dar daca pocainta mea este de fapt orgoliul meu ranit, adica ma oftic in mandria mea ca nu sunt bun si vrea sa nu mai fiu asa ,aia e mandria.. smerenia este sa acceti ca esti pacatos si ca asa vei fi mereu si ca Domnul este milostiv.. este o lucrare fina dar asa este mantuirea este -smerenia pana la urma.. apoi crestere sentimentului de vinovatie si nu scaderea lui este semnul vindecarii sufletului.. adica din ce in ce mai bolnav sa te vezi si nu mai sanatos cum iarasi fac multi ca isi inchipuie si reusesc sa se minta ca au ani de cand merg la biserica si ca sunt mai buni ca la inceput.. teapa si inchipuire.. sufletele acestea nu inainteaza.. coborarea la iad, cresterea sentimentului de pacatosenie din care se naste si pocainta sincera care este acceptarea a ceea ce sunt si iertarea mea.. daca nu ne iertam pe noi insine nu avem pocainta curata.. mult timp am bolit si eu de boala asta pana cand Maica Siluana mi-adeschis ochii.. nici pe ceilalti nu-i putem ierta daca pe noi ne acuzam..acuzatorul este diavolul, ii facem jocul lui cand cadem in extrema asta a vinovatiei.. da sunt vinovat! dar ce altceva sa fiu eu pamant lipsit de har?dau enter si continui ca e prea lung