Citat:
În prealabil postat de ory
Cum sa te feresti de ispite ?
Te indragostesti de cine nu trebuie si ai sa vezi ce departe stai " de ispita ", si lupti si te chinuiesti si, poate, mai ai si plata. Cine stie !
|
In general luam drept o buna scuza faptul ca ne-am indragostit si abandonam din start lupta cu ispita. Ca si pe vremea vrajitorului Ciprian, devenit apoi Sf. Ciprian, exista si azi persoane care sunt in stare sa-ti induca aceasta stare de a te simti indragostit/a, fara ca sentimentul sa se fi nascut in mod natural, dar care te copleseste, daca il accepti. Dar si impotriva acestui sentiment se poate lupta, - avem exemplul Sf. Justina -atunci cand stii, ca este gresit sa ii dai curs. Iar rasplata nu intarzie sa apara, caci ai invins o mare ispita.
Iata rugaciunea Sf. Iustina:
“O, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, uite vrăjmașii mei cum s-au ridicat împotriva mea pregătind lațuri picioarelor mele! Sufletul mi-e greu dar numele Tău m-a ușurat în noapte. Când m-au împresurat am fugit la Tine, pentru ca vrajmașii mei să nu se bucure de mine, pentru că Tu știi, Doamne, că eu sunt roaba Ta. Pentru Tine am păstrat curăția trupului meu și sufletul meu l-am închinat Ție; de aceea, miluiește pe roaba ta, o bunule Păstor și nu lăsa dușmanii să mă mănânce, ci ajută-mă să înving aceste rele ispite.”
http://florinm.wordpress.com/2009/08...a-desfranarii/
Bucura-te, Sfanta Iustina, ca de grele robii ne feresti.