Subiect: O intrebare
View Single Post
Vechi 15.10.2010, 22:47:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristi_tamas Vezi mesajul
Buna seara am si eu o intrebare: Ieri seara adica in seara de Sf Paraschiva am observat ceva foarte ciudat,luna in loc sa fie alba sau portocalie cum se mai intapla cate o data,ea era rosie ca sangele.....De curiozitate,e vreun semn rau sau stiu eu?
Mântuitorul Isus, îngerii și sfinții Săi au făcut și fac felurite minuni, unele dintre acestea fiind asupra naturii înconjurătoare. Pe de altă parte, minunile prin definție sunt foarte rare (altfel nu ar fi minuni). Instituția calificată pentru a certifica faptul că un eveniment este o minune este Biserica. La rândul ei, Biserica operează cu niște criterii de judecată, unul dintre acestea fiind că o minune este un eveniment pentru care nu există o explicație în ordine naturală. Or, noi putem observa că Luna ni se prezintă ca având culoare variabilă, de la roșu la galben și chiar la alb, în funcție atât de condițiile atmosferei terestre cât și de momentul perceperii. Astfel, luna ne apare mai închisă la culoare și mai mare atunci când "răsare" decât atunci când este spre azimut, fenomen care are legătură cu legile opticii și cu ceea ce se numește, în sens propriu, "aberații optice".

În concluzie, creștinilor li se cere extremă prudență în aprecierea unor evenimente ca fiind miracole și în atribuirea unei valori predictive lor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote