Mai copile, daca ii acoperi pe altii, te faci partas la furtul lor! Cineva tot va trebui sa plateasca pagubele alea, cand se vor descoperi! Fii om vertical si curajos, asa cum trebuie sa fie un crestin, nu molau si slab! Du-te la profesor si spune-i, in particular, ce ai vazut tu, cu rugamintea de a nu te divulga. Asta e datoria ta si asta e ce poti face tu, in momentul de fata! Sau poti vorbi cu tatal tau, sa se duca el sa vorbeasca in particular cu profesorul despre ce ai vazut tu.
Mai oameni buni, de aia merge tara asta asa cum merge, ca toti vedem hotiile si nedreptatile si nu luam atitudine nici macar cand suntem noi insine nedreptatiti, daramite cei din jurul nostru! Ca nu e treaba mea, ca nu ma bag eu, ca ii las in pace, sa nu se ia nimeni de mine si sa fiu "bine-vazut" de altii, sa nu intru in conflict cu altii, sa am si eu loc de ei. Si pentru un loc de munca pe un salariu mizer, unii ajung sa inchida ochii la absolut tot, numai ca sa nu fie dati afara! Si toti ne credem victime intr-un sistem corupt, cand uitam ca noi de buna voie, prin atitudinea asta de lasa-ma sa te las, acceptam sa facem jocul acestui sistem! Nu, nu merge cu "lasa ca merge si asa!"