View Single Post
Vechi 16.10.2010, 16:31:48
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Departe de caracterul anecdotic al celor prezentate si de argumentele logicii "divine", pe care aparent noi, oamenii de rand, nu o putem intelege, se ridica intrebarea: de ce unii se bucura in sinea lor citind astfel de istorioare?

Pentru ca sunt multi care considera ca prin atare metode (copii fierti in sapun etc.) se face dreptate in lume. Adica pe de o parte ne rugam si ne miram de ce copilul nostru a murit nevinovat, dar ne lasam in voia Domnului, pe de alta parte ne bucuram ca s-a facut dreptate cand e vorba de copilul vrajmasului nostru sau al lui Dumnezeu.

Interpretam ce vrem, cand vrem, cum vrem. De-aia a prins religia atat de bine, pentru ca se muleaza pe orice situatie si are raspuns la orice (evident, atata timp cat nu ne punem mai mult de doua intrebari).
Eu cred si stiu ca nu trebuie sa ne bucuram de raul celui de langa noi, indiferent in ce relatie ne aflam cu acesta, indiferent ce am primit de la el. Dar tot atat de adevarat este ca judecata lui Dumnezeu nu o cunoaste nimeni.Sa nu judecam pripit.Exista Dumnezeu.Sa facem bine ca sa gasim bine.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote