În prealabil postat de Radu32
doctore diabolic, care nu iti areti fata si nici numele real, nu ma lua cu povesti de adormit copii,si cu clisee talibane pseudo-ultraortodoxiste !
eu pretuiesc ortodoxia in ceea ce are ea bun, in plus-valoarea ei,care o constituie viata si traditia monahala, care nu poate fi contestata !
insa am curajul si lipsa de ipocrizie,ca si traitor in mediul citadin,sa imi exprim nevoia acuta de reformare a bisericii,in ajutorul omului modern ! daca societatea si cultura,avanseaza pe firul timpului,biserica ortodoxa sta admirabil pe loc, ca acum 1500 de ani, devenind decadenta si rigida,prin ritual si prin muzica !
stiu ca biserica e condusa de oameni batrani, moralmente si psihologic rigizi fata de reformare si schimbare,insa cred ca nu ar trebui sa ignore acest semnal de alarma, altfel va constata, o migratie masiva inspre cultele neo-protstante, mult mai flexibile si mai ..."calde " in exprimarea ritualica,mai in pas cu vremea si probeleme omului modern !
daca ai fi cat de cat sincer ai recunoaste ca nu sunt unicul crrestin nemultunit de prestatia bisericii traditionale,si ca exista o problelma, care nu e bine sa fie ignorata de capii bisericii !
si apoi, se intreaba de ce le trec masiv credinciosii la neo-protestanti ?!
pai din cauza rigiditatii temebele a capilor bisericii,care nu vor sa accepte ca trebuie o minima adaptare a rotualului la epoca informationala !
oameni buni, vrem ,nu vrem, nu mai suntem in evul mediu, suntem produsul epocii de azi !
|