Citat:
În prealabil postat de Ioana_D
Conferinta despre care scriam are ca tema avortul si arata ca de fapt este o crima, la fel ca si metodele contraceptive, care nu se OPUN conceptiei ci DISTRUG produsul de conceptie.
In legatura cu ce zici tu despre femeile care mor in chinurile nasterii, te referi la faptul ca ar trebui sa faca avort mai degraba decat sa moara ele in timpul nasterii? pentru ca daca asta vrei sa zici (am asociat ceea ce ai zis tu cu topicul si de aceea am ajuns la concluzia asta, chiar te rog sa precizezi la ce te-ai referit) si relationand cu faptul ca Dumnezeu e iubire precum ai zis la sfarsit, pai personal mi se pare cea mai mare dovada de iubire a unei mame fata de copilul ei, sa-si dea ea viata pentru ca fiul/fiica ei sa se nasca...in fond, nu asta a facut si Iisus pentru noi? nu a murit El in cele mai groaznice chinuri pentru noi?
Si in legatura cu violul, din pacate se intampla si astfel de lucruri, dar ce vina are bietul copil? nu a cerut el sa fie produsul unui avort...urmareste filmuletele si ai sa vezi ce impresionant e sa vezi cum arata fatul in primele saptamani de dezvoltare intrauterina, e si el un OM si chiar daca e conceput in urma unui viol, merita aceeasi iubire din partea mamei, pentru ca e tot copilul ei...da, e adevarat ca pentru mama poate sa fie o amintire neplacuta a experientei nefericite si dureroase prin care a trecut, dar daca femeia are dragoste de Dumnezeu, va stii sa treaca peste asta, cu ajutorul Lui Dumnezeu bineinteles...nu se stie niciodata ce poate ajunge acel copil, de multe ori devine chiar o mangaiere si o binecuvantare pentru mama...orice copil avortat ar fi putut deveni un Sfant, ar fi putut face o importanta descoperire pentru omenire... daca Dumnezeu a ingaduit ca el sa se formeze in pantacele mamei, asta s-a intamplat cu un scop, si prin faptul ca noi omoram acel copil, nu numai ca e o crima, dar ne si opunem planurilor Lui Dumnezeu....cel putin asta e parerea mea.
Te rog sa ma ierti daca am inteles gresit mesajul tau si sa ma corectezi in cazul acesta.
|
Cum si o sarcina nedorita (viol) sau o sarcina extrauterina sau sa nasti un copil cu malformatii este o CRIMA.
Nu ai inteles punctul meu de vedere: De ce Biserica nu prezinta si filme cu femei care mor la nastere? De ce nu si tatii sa moara o data cu moartea mamei si fatului ca doar amandoi au procreat acel copil.
De ce un copil nenascut prezina un interes mai mare decat viata MAMEI (femeii?) E tare ciudata educatia care au primit-o femeile in crestinism....cu toate ca HRISTOS a spus cu totul altceva.
Dar de il dai pe Hristos ca exemplu, ai vazut vreuncrestin macul aici pe forum sa nu se bata in piept ca is "cap de femei"? Ai vazut vreun barbat crestin sa se sacrifice pentru un copil nenascut sa moara o data cu femeia care a facut acel fat? Sacrificiul e valabil doar in cazul femeilor?
Femeile is oricand pe altarul sacrificiului...se pare ca nu ne-am indepartat prea mult de epoca de piatra cand masculul se batea cu piatra in piept ca e stapanul universului.
Un fetus nu e considerat fiinta umana nici de Biblie. Atata timp cat acel copil nu s-a dezvoltat in locul potrivit in pantecele mamei...pune in pericol viata mamei. Si atata timp cat D-zeu a ingaduit Stiinta, avem ecograful si metode de eliminare a conceptiei daca pune in periciol o viata existenta...ar trebui sa va sopteasca ceva ideea asta.
Acea femeie ar putea aduce alte vieti in locul embrionului eliminat..deci se compenseaza. Viata femeii este la fel de importanta ca viata sotului ei cu care a procreat copilul..deci are sanse egale.