261. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 27-09-2010
261. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 27-09-2010
O contradicție flagrantă cu Sfânta Scriptură apare în ideologia noilor lideri pucioși atunci când ei susțin că Hristos cel întrupat (mai întâi prin Naștere și apoi prin Înviere) ar fi suferit între timp o nouă despărțire de trup (așadar, o nouă moarte?) și așa, despărțit de trup, li se arată lor “în duh și cuvânt” și le șoptește poliloghii la ureche, și-i dădăcește, și-i învață tot soiul de învățături, despre care pretinde că ar trebui să fie adăugate de către oameni la canonul Scripturii, pentru ca astfel s-o “desăvârșească” și s-o “împlinească”. Pe vremea Verginicăi farsa era ceva mai rudimentară, dar cu atât mai credibilă, îndată ce “Cuvântul” se întrupa în trupul de carne și în gura de lut însuflețit a Verginicăi. Temerarii ideologi pucioși de astăzi inovează sistematic, cu o imaginație debordantă, apoi se lansează (inclusiv în ultima lor predică), în lecții de propagandă asupra unui “Hristos” întrupat în istorie și apoi destrupat cu forța de către doctrina pucioșească:
“...Eu, Domnul Iisus Hristos, Îmi desăvârșesc venirea Mea cea scrisă în Scripturi să fie ea cu oamenii în zilele cele de apoi, și dau, cumva, să vestesc pe oameni mai întâi, și apoi să împlinesc, și altfel Eu n-am lucrat, căci Dumnezeu așa este: mai întâi Se vestește și apoi lucrează între oameni lucrarea Sa. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Duhul care se pretinde astăzi a fi “Cuvântul neîntrupat și Hristosul destrupat de la Pucioasa” nu se vestește însă oricum, ci numai și numai prin intermediari, pe care el îi numește “împărțitorii Lui”. Este vorba, desigur, de cei doi lideri pucioși Mihaela și Nicușor, singurii care împart și despart, iau și dau, fac și desfac, amestecă și separă toate cele de la Pucioasa:
“Mă vestesc la porți că vin cuvânt în carte, ca să Mi se deschidă cartea Mea cea de azi și să intru și să-Mi las în ea cuvântul venirii Mele, că Eu, Domnul, vin cuvânt pe pământ în zilele acestea și-Mi lucrez mult pe poporul cuvântului Meu, și dau din hrana Mea de pe masa lui cu Mine oamenilor, prin împărțitorii Mei, care de la Mine iau și dau...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Adepții de la Pucioasa sunt de acum noul “popor ales”, “Noul Israel”; Pucioasa este “Noul Ierusalim”; România este “Noul Canaan”; și așa se rescrie istoria religiilor, ca o piesă veche cu decoruri noi și cu cabotini în loc de actori, în timp ce spectatorii ei dorm în a lor “necredință” și nepăsare în mesajul înnoitor al “Dumnezeului” de la Pucioasa, care vine azi în duh și în cuvânt pe pământ, în mijlocul oamenilor:
“Mă vestesc ție, poporul Meu, cu sărbătoarea crucii, că pe tine te am acum casa Mea și masa Mea și cale a venirii Mele în mijlocul oamenilor pe pământ. O, oamenii de pe pământ dorm, tată, și somnul lor este negrija de suflet și de Dumnezeu și este necredința la mulți între cei prinși de duhul trufiei vieții și al poftelor ei celor din trupurile lor.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Se proclamă apoi teza că aceia care trăiesc mai mult pentru trup decât pentru suflet își pierd mintea și sunt mai rău decât diavolii, de aceea “Dumnezeul de la Pucioasa” se declară neputincios în a-i mai ajuta ca să se corecteze și să se mântuiască; în schimb, îi poate ajuta ca să-i pedepsească cu răzbunare, dându-le răsplata ce li se cuvine pentru faptele lor, pentru că I-au întors spatele și n-au voit să-L primească și să-L aibă ca păstor, și nu I-au primit învățătura pucioșească:
“O, poporul Meu, omul trăiește mai mult în pântecele lui, în care el se desfată cu inima. Își pierd mintea cei ce cad din slava lor cea de pe pământ și care le amenință strânsura lor, și sunt mai rău ca diavolii, bieții de ei. Nu-i mai pot ajuta, căci sunt orbi de tot. O, nu-i mai pot ajuta decât cu răsplata cea pentru fapte ca să le deschid ochii și să-și privească înșelăciunea vieții lor față în față cu ei, căci pe Mine, Domnul, ei n-au voit să Mă aibă, fiindcă viața lor și-au dat-o deșertăciunii vieții.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Spre deosebire de “lume”, “poporul ales” de la Pucioasa se învelește mereu în “Cuvântul” pucioșesc care anunță solemn trei veniri ale Domnului:
- o primă venire în trup, acum 2000 de ani;
- o a doua venire în duh și cuvânt, care are loc astăzi la Pucioasa și în împrejurimi, dar care se tot prelungește, îndată ce pucioșii pretind că a început de prin anul 1955 încoace și nu prea dă semne că se va sfârși mai repede;
- o a treia venire întru strălucire și slavă (așa cum promite de altfel și Scriptura că va fi cea de-a doua venire a lui Hristos), numită și “Ziua Domnului”.
Contradicția dintre textul pucioșesc și Sfânta Scriptură, care vorbește limpede doar de două veniri ale lui Hristos pe pământ, rămâne inexplicabilă:
“Tu ești învăluit în cuvântul Meu, pe care oamenii nu l-au iubit nici atunci, nici acum, căci am venit acum două mii de ani între oameni, și acum iarăși vin, și stau învăluit în cuvânt și cuvintez, și nu fac semne și minuni cu tine și lângă tine ca să Mă vadă oamenii cu ochii, ci Îmi fac lucrarea venirii Mele cuvânt pe pământ și Îmi pregătesc strălucirea și slava zilei Mele și ziua când toate noroadele de pe pământ vor vedea umilința Mea cu care am locuit între ei și prin care am răbdat disprețul tuturor, în vreme ce Eu M-am descoperit cuvânt din cer între ei, iar ei nu M-au cunoscut și n-au înțeles împlinirea profețiilor mari și mici cu acest pământ, și mai cu seamă pământul neamului român, dat Mie de Tatăl să-Mi fie casă de venire acum, la sfârșit de timp, și de credință în oameni.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
“Mânăstirea” mixtă de la Pucioasa este considerată o arcă de scăpare, asemenea cu arca lui Noe, în care vor fi primiți doar puțini, doar “cei credincioși” ideologiei pucioșești, adică “poporul” pucios cel “credincios”:
“O, puțini, puțini trag cu duhul credinței, de la care să vină învierea Mea în om! Pe aceia Eu, Domnul, îi iau în arca Mea, și prin ei Îmi mai trag în ea pe cei ce întind mâna spre Mine ca să le dau scăparea, și așa Îmi voi întocmi Eu popor credincios și de nebiruit pe pământ ...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Iubirea “Dumnezeului” de la Pucioasa pentru om nu este infailibilă, căci diavolul are putere asupra ei ca s-o ofilească și s-o chinuiască:
“Mi-e calea grea între pământ și cer până la inima omului, iar așteptarea Mi s-a făcut grea. Aștept să se unească omul cu Mine un duh și o iubire, și așteptarea Mi-e grea, și diavolul Îmi chinuiește iubirea Mea cea după om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Liderii pucioși lungesc șirul inconsecvențelor lor și propovăduiesc acum crucea dreaptă, ca semn al prețuirii jertfei lui Hristos, după ce ani de-a rândul au promovat crucea strâmbă ca o inovație artistică pucioșească de excepție, având pentru ei o valoare morală inegalabilă:
“Te-am povățuit să-ți faci cruce frumos pe trupul tău, să te închini frumos și sfânt prin semnul sfintei cruci, și multe cruci ți-am spus, tată, să închini vieții tale cu Mine.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Este blamată apoi reprezentarea lui Hristos pe cruce, așa cum s-a primit în Biserică prin Sfânta Tradiție, din generație în generație. În schimb, se promovează cruci strâmbe, înflorate și bălțate, care de altfel se vând mai bine pe piață, fiind originale și deci mai atractive din punct de vedere artistic, cumpărătorii fiind mai lesne de “atins la inimă” cu astfel de artificii ieftine, intens colorate:
“ O, vă aduc mulțumire mare că umpleți de flori semnul sfintei cruci, semn făcut de mânuțele voastre din lemn sau din lut și apoi împodobit cu flori și cu îngeri și cu chipuri sfinte, fiilor, și nu cu răstignirea Mea pe cruce... iar Eu voi veghea cu voi și pentru voi și vom atinge la inimă oamenii...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)
Pucioșii ignoră așadar că reprezentarea lui Hristos răstignit pe cruce este făcută de creștini cu adâncă evlavie și cu respect, nicidecum cu gânduri de blasfemie. Ea este o mărturisire vie a jertfei Lui pe cruce de acum 2000 de ani, făcută pentru toți oamenii din toate timpurile și din toate locurile (și nu numai pentru pucioși, așa cum cred și speră ei!)
Last edited by mariamargareta; 18.10.2010 at 22:41:38.
|