daca un barbat te umileste te umileste fiindca are o anumita structura psihologica si nu pentru ca a inteles/ interpretat un anumit verset/ pasaj evanghelic pe care il asculta pentru o perioada scurta de timp in biserica. E ca si cum te duci la altar cu un baiat super ok si te intorci cu unul schimbat ca i-a suant clopotelul dupa ce a participat la taina nuntii.
Barbatii care isi umilesc sotiile sau eu stiu ce comportamente mai au nu sunt neaparat crestini practicanti prin urmare sunt alte cauze mai profunde.
Citatul din Sf Apostol Pavel este extraordinar, Barbatului ii spune sa isi iubeasca sotia pana la sacrificiu de sine "așa după cum Hristos a iubit Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfințească".
Teama de barbat eu o inteleg ca un fel de teama de a nu supara, ca un fel de grija asa cum zice pãrintele Teofil: Adicã femeia sã fie cu sfialã fatã de bãrbat, cu grijã sã nu provoace nemultumiri, sã nu fie indiferentã de ceea ce se întâmplã si de ceea ce trebuie sã se întâmple. "Sã se teamã de bãrbat",
Si intradevar cand iubesti traiesti cu o teama de a nu supara, o anumita sfiala pe care am inteles-o cand am intalnit spre ex ucenici foarte iubitori de parintele lor duhovnic sau in relatia mama copil mai ales cand acesta e f mic si e f mare grija pentru el Dar si in relatia de cuplu am intalnit-o sub forma unei griji deosebite a sotiei pentru binele barbatului, o delicatete in a -si spune niste pareri contradictorii si asta pentru ca in fond barbatul este f sensibil , un copil trmator de aici si vulnerabilitatea lui care il determina cumva sa reactioneze mai impulsiv, sa fie mai agresiv ca forma de aparare
http://www.voscreasna.com/56/sfaturi-sotilor-crestini-sfantul-ioan-gura-de-aur/