Citat:
În prealabil postat de ap2010
Despre Sfinti mai sunt si legende infricosatoare,nascute din imaginatia unor persoane care vor sa evidentieze un lucru si iese invers.
|
Si de unde stii unde se opreste imaginatia?
Citat:
Dar in cele relatate despre fabricarea sapunului de care sotia profesorului s-ar putea gasi o logica,si anume ca o femeie care are servitoare nu e deloc priceputa la treburile casnice,iar a lucra cu soda caustica e dificil si pentru cineva cu experienta.Privitor la cele doua cumnate,ma gandesc ca fiind asa preocupate de stabilirea adevarului au lasat copilul nesupravegheat,iar la o varsta asa frageda un accident e firesc.
|
Cele doua situatii nu sunt deloc veridice. Problema e ca un crestin incearca sa foloseasca astfel de povesti de groaza sa impresioneze boboru' care cotizeaza fara numar fara numar...
Citat:
Ceea ce pot spune personal despre Sfanta Parascheva este ca zilnic face o minune,si anume ca Iasiul a fost intotdeauna ferit de calamitatile naturale care au produs nenorociri in jurul orasului,dar se vede ca putini sunt aceia care sa observe si sa multumeasca pentru acest lucru.
|
Nu faptul ca Iasul este cocotat pe 7 coline ar avea vreo importanta, bine ca e Parascheva e acolo sa-l apere. Cred ca Parascheva a aparatu Iasiul si de razboiul din Irak!
Oamenii care inventeaza povesti cu sapun si nu stiu pe ce lume traiesc (sau poate cred ca Pamantul e plat) dau farmec unei religii primitive. Fara voi n-am rade atat de mult si viata noastra ar fi mult mai trista.