View Single Post
Vechi 19.10.2010, 10:47:26
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
Despre Sfinti mai sunt si legende infricosatoare,nascute din imaginatia unor persoane care vor sa evidentieze un lucru si iese invers.
Si de unde stii unde se opreste imaginatia?
Citat:
Dar in cele relatate despre fabricarea sapunului de care sotia profesorului s-ar putea gasi o logica,si anume ca o femeie care are servitoare nu e deloc priceputa la treburile casnice,iar a lucra cu soda caustica e dificil si pentru cineva cu experienta.Privitor la cele doua cumnate,ma gandesc ca fiind asa preocupate de stabilirea adevarului au lasat copilul nesupravegheat,iar la o varsta asa frageda un accident e firesc.
Cele doua situatii nu sunt deloc veridice. Problema e ca un crestin incearca sa foloseasca astfel de povesti de groaza sa impresioneze boboru' care cotizeaza fara numar fara numar...
Citat:
Ceea ce pot spune personal despre Sfanta Parascheva este ca zilnic face o minune,si anume ca Iasiul a fost intotdeauna ferit de calamitatile naturale care au produs nenorociri in jurul orasului,dar se vede ca putini sunt aceia care sa observe si sa multumeasca pentru acest lucru.
Nu faptul ca Iasul este cocotat pe 7 coline ar avea vreo importanta, bine ca e Parascheva e acolo sa-l apere. Cred ca Parascheva a aparatu Iasiul si de razboiul din Irak!

Oamenii care inventeaza povesti cu sapun si nu stiu pe ce lume traiesc (sau poate cred ca Pamantul e plat) dau farmec unei religii primitive. Fara voi n-am rade atat de mult si viata noastra ar fi mult mai trista.
Reply With Quote