Citat:
În prealabil postat de carmina
Vezi tu, Om Bun, in teorie spunem ca virtutile se atrag una pe alta, si ne intrebam cum putem sa dobandim macar una dintre ele; in practica este mai simplu:daca ti-ai deschis sufletul tau in fata lui Dumnezeu si blandetea si bunatatea se salasluiesc acolo, ajutorul pentru aproapele vine firesc, ca un gest banal, cotidian.
Unii numesc aceste lucruri fapte bune.
|
Frumos spus.
Dumnezeu ne pune in minte gandul bun si asteapta ca noi sa decidem: vrem sau nu vrem sa-l infaptuim. Daca spunem DA, atunci Dumnezeu Se ocupa in continuare de realizarea faptei bune. El ne indeamna sa lucram binele, El ne ajuta sa il si facem. Noi trebuie doar sa vrem, sa spunem DA! Astfel incat noi nu avem motive sa ne laudam sau sa ne mandrim cu orice lucrare care sta in voia Lui Dumnezeu. Este meritul Lui pentru toate, insa decizia, alegerea ramane a noastra.
Cat de profunda este propozitia pe care o auzim in fiecare Duminica:
"Ale Tale dintru ale Tale, Tie-ti aducem de toate si pentru toate."
Nimic nu este al nostru, desi ni se pare ca avem ceva. Nici macar noi nu suntem ai nostri (
1 Corinteni 6, 19), ci fiintam prin voia si pronia divina.
Imi place sa cred ca rolul nostru este de a incerca sa mutam cele ce prisosesc unora la cei carora le lipsesc. Sa castigam de la cei care au si sa dam celor care au nevoie. Evident, prin munca cinstita, nu stiu daca are rost sa precizez.