View Single Post
Vechi 19.10.2010, 21:39:07
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit 'Avem mare nevoie de duhovnici ca Parintele Arsenie'

'"Avem mare nevoie de duhovnici ca parintele Arsenie"
Am sa incerc, prin aceste cateva randuri, sa fiu avocatul Parintelui Arsenie Boca, o personalitate imensa a spiritualitatii romanesti contemporane, care atat in timpul vietii, cat si dupa aceea, a starnit foarte multe controverse. Imi permit sa scriu despre parintele, pentru ca am citit despre el, in primul rand literatura "marturisitoare" si, mai apoi, invataturile sfintiei sale. Si am avut ce invata, pentru ca Arsenie Boca a fost un om care a studiat medicina si pictura la cele mai inalte scoli, dar mai ales, a avut o traire aleasa, calugar fiind. Chiar el spunea in scrierile sale, citez: "Cel care face minuni ramane dator lui Dumnezeu, pe cand cel care sufera, ii ramane Dumnezeu dator lui". Se spun foarte multe despre minunatul har al parintelui, cum ca ar fi ajutat foarte multi oameni, si cred in asa ceva. Chiar si in ziua de azi sunt oameni ai lui Dumnezeu care pot infaptui astfel de lucruri, insa scopul lor este doar slava lui Dumnezeu, si cred ca am spus destul, dar mai ales am raspuns unui comentariu anterior.
Fiecare dintre noi a intalnit persoane care spun ca nu cred nimic pana nu vad cu ochii lor, pana nu verifica ei. Pentru astfel de oameni a facut parintele unele lucruri minunate, si sunt multi care marturisesc ca s-au intors spre Dumnezeu dupa intalnirea cu el. Cat va fi lumea aceasta, vor exista oameni ai lui Dumnezeu printre noi, dar numai acolo unde mai exista macar un gram de credinta, si, dupa cum vedem, noi, romanii, suntem binecuvantati. Avem mare nevoie de astfel de duhovnici, pentru a sti care este vrerea lui Dumnezeu pentru noi.
As vrea sa vorbesc putin si despre invatatura parintelui, cuvinte de folos, cautate de noi, la intalnirile cu marii traitori crestini. Si fiind atat de multe, o sa recomand o carte: "ARSENIE BOCA - mare indrumator de suflete din secolul XX". (Se gaseste la editura "Teognost" si se poate comanda si pe internet.)
Ar fi multe de spus despre parintele Arsenie Boca. Haideti sa-l descoperim mai degraba prin invataturile sale exceptionale, sa incercam sa le punem in practica, si atunci vom vedea cat de mult iubeste Dumnezeu pe fiecare dintre noi. _MARIAN MARZAC'
Sursa: http://www.formula-as.ro/2009/857/sp...nie-boca-10804

PS: Si eu as mai recomanda cateva carti despre si de Par. Arsenie Boca: 'Parintele Arsenie Boca - un Sfant al zilelor noastre' - scrisa de Dan Lucinescu
'Marturii din Tara Fagarasului despre Parintele Arsenie Boca' - vol. 1 si 2
'Cararea Imparatiei' - carte scrisa de Par. Arsenie Boca
'Fericirea de a cunoaste calea' - carte scrisa tot de Par. Arsenie Boca