View Single Post
Vechi 19.10.2010, 22:28:56
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Exact asa e si situatia in Germania, foarte multi o duc foarte bine in baza sistemului social de aici...care e foarte bine pus la punct, si cunosc eu personal cativa carora li se plateste chiria de catre stat, si primesc si ajutor social...iar unul dintre ei chiar a ras de un prieten arab care munceste ca si chelner, si primeste 1400 E lunar...afirmand ca decat sa muncesti atat de mult, si din banii aia sa ramai cu 400 de E...mai bine stai acasa si primesti ajutor social.
Cu acelasi gust amar am ramas si eu saptamana trecuta dupa ce o doamna musulmana mi-a marturisit ca e nevoia sa lucreze "pe gratis" (adica sa faca voluntariat) in fiecare zi in contul ajutorului social pe care il primeste!
Un alt lucru care m-a deranjat a fost ca m-a salutat cu "salam" (ceea ce pt. mine nu inseamna nimic mai mult decat produsul alimentar omonim [desi stiu ce inseamna in araba cuvantul respectiv]). Mi-a venit sa-i raspund cu "Doamne ajuta" insa mi-am dat seama ca nu ar intelege ce-i spun si am lasat-o balta.

Unui crestin protestant practicant care scrisese pe acoperisul propriei case "Iisus salveaza!" i s-a ordonat de urgenta de catre primaria locala sa stearga textul "propagandist" pentru ca nu se incadreaza in peisagistica zonei + ofenseaza ne-crestinii / ateii (au fost plangeri la adresa acestui mod inedit de exprimare a credintei, mai ales ca textul e vizibil de pe o autostrada f. circulata).
Respectivul proprietar al casei - fermier de meserie - a schimbat culoarea textului din alb in rosu / protocaliu, deci culori care nu ies prea mult in evidenta pe un acoperis inchis la culoare. Solutia nu a fost gasita ca fiind adecvata de care oficialitati iar fermierul e amendat cu 500 de euro pt. fiecare zi in care nu sterge mesajul de pe acoperis.
Inteleg ca fermierul si-a pledat acum cauza in fata forurilor internationale competente (vezi libertatea practicarii religiei, samd.)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-%22Jezus_redt%22 (traduceti cu Google translator)
http://www.hisloveextended.com/blog/...farmhouse-roof