Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Exact asa e si situatia in Germania, foarte multi o duc foarte bine in baza sistemului social de aici...care e foarte bine pus la punct, si cunosc eu personal cativa carora li se plateste chiria de catre stat, si primesc si ajutor social...iar unul dintre ei chiar a ras de un prieten arab care munceste ca si chelner, si primeste 1400 E lunar...afirmand ca decat sa muncesti atat de mult, si din banii aia sa ramai cu 400 de E...mai bine stai acasa si primesti ajutor social. 
|
Cu acelasi gust amar am ramas si eu saptamana trecuta dupa ce o doamna musulmana mi-a marturisit ca e nevoia sa lucreze "pe gratis" (adica sa faca voluntariat) in fiecare zi in contul ajutorului social pe care il primeste!
Un alt lucru care m-a deranjat a fost ca m-a salutat cu "salam" (ceea ce pt. mine nu inseamna nimic mai mult decat produsul alimentar omonim [desi stiu ce inseamna in araba cuvantul respectiv]). Mi-a venit sa-i raspund cu "Doamne ajuta" insa mi-am dat seama ca nu ar intelege ce-i spun si am lasat-o balta.
Unui crestin protestant practicant care scrisese pe acoperisul propriei case "Iisus salveaza!" i s-a ordonat de urgenta de catre primaria locala sa stearga textul "propagandist" pentru ca nu se incadreaza in peisagistica zonei + ofenseaza ne-crestinii / ateii (au fost plangeri la adresa acestui mod inedit de exprimare a credintei, mai ales ca textul e vizibil de pe o autostrada f. circulata).
Respectivul proprietar al casei - fermier de meserie - a schimbat culoarea textului din alb in rosu / protocaliu, deci culori care nu ies prea mult in evidenta pe un acoperis inchis la culoare. Solutia nu a fost gasita ca fiind adecvata de care oficialitati iar fermierul e amendat cu 500 de euro pt. fiecare zi in care nu sterge mesajul de pe acoperis.
Inteleg ca fermierul si-a pledat acum cauza in fata forurilor internationale competente (vezi libertatea practicarii religiei, samd.)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-%22Jezus_redt%22 (traduceti cu Google translator)
http://www.hisloveextended.com/blog/...farmhouse-roof