Citat:
În prealabil postat de DAMIAN
Știi, știi bine că nici o virtute nu este egală cu răbdarea, ea mai cu seamă este împărăteasa virtuților, temelia faptelor bune, limanul cel neînvălurat, pacea în războaie, liniștea în furtună, întărirea în mijlocul uneltirilor. Răbdarea te face mai tare ca diamantul. Răbdarea nu poate fi biruită nici cu arme, nici de oști, nici de mașini de război, nici de săgeți, nici de lănci, nici de oștirile demonilor, nici de falangele înfricoșătoare ale puterilor potrivnice, nici chiar de diavolul, cu toată oștirea și iscusința lui.
|
Citat:
Nu există artă mai frumoasă decât arta educației. Pictorul și sculptorul fac doar figuri fără viață, dar educatorul crează un chip viu; uitându-se la el, se bucură și oamenii, se bucură și Dumnezeu.
|
Citat:
Sărăcia sau bogăția nu pot învinge dragostea, dar dragostea poate învinge și sărăcia, și bogăția.
|
Citat:
Ești bogat? Foarte bine. Ești zgârcit? Foarte rău. Nu cei bogați vor fi osândiți, ci aceia care slujesc bogăției
|
Citat:
Acela este cu adevărat liber, care trăiește pentru Hristos. El se află deasupra tuturor nenorocirilor. Dacă el însuși nu va voi să-și facă vreun rău, atunci niciodată altul nu va fi în stare să-i facă acest lucru.
|
Citat:
Smerenia nu înseamnă ca un păcătos să se socotească pe sine cu adevărat păcătos, ci smerenie este când cel care știe că a făcut multe și mari fapte bune, să se considere păcătos și nemeritos.
|
Citat:
De ar fi cineva chiar și Petru sau Pavel sau Iacov sau Ioan și i-ar lipsi ajutorul dumnezeiesc, ușor ar fi învins; s-ar împiedica și ar cădea.
|
Mari si frumoase cuvinte ai spus pe acest topic, frate DAMIAN; imi pare rau ca m-am luat de fratia ta. Iarta-ma! Sincer, m-am folosit de aceste cuvinte. Esti intradevar binecuvantat de Dumnezeu sa ai o asemenea putere si cunoastere de a gandi si de a spune aceste cuvinte pline de Duh Sfant! Domnul sa te intelepteasca si pe viitor spre a ne hrani si noi din intelepciunea pe care fratia ta ai castigat, caci altfel nu stiu de unde puteau iesi aceste cuvinte frumoase, decat de la Dumnezeu care ti-a dat acest har!!! Roaga-te si pentru noi pacatosii!
Mare este slava lui Dumnezeu si mari daruri face oamenilor, asa cum a facut cu fratele DAMIAN, parintele DAMIAN as spune! Iarta-ma, parinte in intelepciunea cuvantului, pe mine Gheorghe preotul cel mai pacatos si gangav in fapte!
Iertati-ma si voi fratilor, ceilalti si nu va tulburati, caci
vremea este a ispitelor!