muzica întru Adevăr
Singură muzica PSALTICĂ, este cea eliberatoare a sufletului din caznele întunericului și neștiinței. Cine poate să meargă la mănăstiri, să meargă și să se bucure întru Hristos …prin vocile îngerești care scutură porțile Raiului.
Nici un alt gen de muzică nu poate fi mântuitor.
Recomand ansamblurile Anghelos, Schitul Lacu, corul de la Putna, Lycourgos Anghelopulos, monahul Marian Moise de la Athos, Laurentiu Iacob, grupul psaltic Stavropoleos, corul Roman Melodul, Psalmodia, Athos Group și multe altele.
Le găsiți pe site-urile ortodoxe sau pe huburi.
Doamne ajută!
01.05.2009, 11

09
anna21
Senior Member
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Alin, multumesc mult ca mi-ai raspuns!
Chiar despre muzica clasica ma intreb.. asta ascult, dar unele compozitii, ca Recviemul lui Mozart, ma pun pe ganduri: ce mesaj imi transmite? Ce stia Mozart despre patimile lui Hristos? A fost el luminat de duh sa compuna ceva spre folosul crestinilor sau e o doar amagire sofisticata...etc..
Cand citeam ca ascultarea muzicii rock este slujire la idoli.. intelegeam de ce. Dar cand ma gandesc la muzica clasica.. mi-e greu inca sa accept aceasta idee. Bach, Mozart, Handel, Beethoven.. au slujit idolilor chiar cand au compus muzica religioasa??. Greu este sa iei toate lucrurile si sa le cantaresti din nou daca sunt bune sau nu!!
Dar cred ca ai dreptate, doar muzica psaltica nu e vatamatoare..
LA ASTA AM RASPUNS.....DECI....MAI MULT CONTROL cand va repeziti la beregate ....frati crestini !
si voi da citate MEREU cand intunericul unora vrea sa ucida frumosul placut Lui Dumnezeu si ingerilor !