Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 30.05.2007, 14:41:36
Ioana_D Ioana_D is offline
Member

Data înregistrării: 24.05.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Dilema draga si erzebet, poi in vechiul testament deshi spune Domnul sa omoare toate femeile care au cunoscut barbat, eu nu am citit din ce spui tu, n-am ajuns pe acolo sincer, dar fiindca te cred, ca precis asha spune despre femeile ushoare care se ocupau de astfel de lucruri si precis ishi si faceau intreruperi de sarcina sau ishi lepadau copiii, fireshte cu consimtzamintul sau la indicatzia barbatzilor respectivi... ca daca ai citit Coranul, atunci Biblia tzi-a fost floare la ureche, totusi trebuie sa incerc sa subliniez cum ca, adevarul este ca, noi nu stim cand anume se petrece procesul in care viitorul fat devine constient si este un copil viitor om, o persoana, deci poate fi considerat un seaman cu noi, sau momentele in care tanara femeie devine mama sau cand respectivul fecior devine tata, dar un lucru este sigur, primul lucru care trebuie aparat din punct de vedere medical, ca voi asha atzi ridicat si discutat problema cu ajutorul Ioana_D, atunci primul lucru care trebuie aparat, eu asha banui si cred ca e bine ce zic, deci din punct de vedere medical, viatza existenta, atunci a mamei se apara in mod regulat de catre medic intrucat acestia trebuie sa respecte juramantul "primum non nocere" si care este un juramant moral de bresla, obligatoriu pentru aceasta profesiune, in functie de care medicul decide in sfatul pe care il da femeii respective, daca are cu cine discuta si nu e urgentza sau nu se gasesc apartzinatorii. Uneori se prefera sa traiasca mama, alteori cand aceasta este bolnava grav se prefera sa sfatuiasca sau sa decida un fel de eutanasie la nashtere deci si asta se intampla... Acuma din punct de vedere religios, sau si religios?! Cum am putea feri mai bine de pacate pe cineva sau cum i-am putea ajuta mai bine? in cazul tinerelor mame?! Poi nu au fiecare dintre acestea parintzi, si nashi si fratzi si surori, ca sa nu mai vorbim de duhovnici? Sa-i intrebe si speram ca li se va raspunde, sau sa nu-i intrebe ca oricum stiu ei mai bine ce au de facut, ca shi in inimile lor se afla legile lui Dumnezeu de la-ntemeirea lumii si pana in veac. Iar cei care vor sa dea totusi sfaturi, ar fi bine sa caute pe acei orfani care nu stiu ce si cum, dar imi este foarte frica, cum ca acestia, orfanii adica, vor sti mult mai bine decat respectivul sfatuitor cum trebuie sa procedeze in cazul respectiv... asha ca aceste subiecte sunt deprisos... sunt doar politica si iar politica si propaganda care fac numai sa intarate in beneficiul diferitelor cabinete bine dotate sau ale unor materiale ajutatoare... in rest... multa si foarte multa teorie... nu strica doar ca, doar ca...

Cui ii trebuiesc copii mai presus de mame sa mearga pe la orfelinate si sa-i salveze pe aceia... asta ma refer la diferitzi barbatzi care mor de pacatele atator femei si nu-si gasesc deloc timp sa-si infieze un copil ca sa nu stea degeaba pe lume, sau macar sa-i viziteze, cam ca pe nishte animale, ca la circ. :angry: ca oricum imi dau seama ca e mai mult o chestie de cruce individuala. Nici crucea ta nu tzi-o duci si nici de crucea celuilalt nu-ncapi, fiindca tzi-o cam duce si pe a ta, fireshte.

chiar ca mai bine taceam! ????????????_???
Imi pare rau daca am spus ceva nepotrivit, eu m-am gandit ca ar fi folositor pentru toti sa vada aceasta conferinta, mai ales ca e tinuta de un medic ( avand in vedere ca medicii nu prea recunosc ca avortul este de fapt o crima ) si mai mult este si sotie de preot, iar la conderinta participa si un preot, deci este analizata problema si din punct de vedere medical si duhovnicesc.
Bineinteles ca aici e doar teorie, Doamne fereste sa ajungem in asemenea situatie, dar uneori nu strica sa deschidem asemenea subiecte, poate mai invatam unii de la altii....si da, cel mai bine e sa intrebam duhovnicul in aceasta situatie, ne poate da cel mai bun sfat, dar atunci de ce mai exista astfel de forumuri daca nu sa discutam si sa ne spunem parerile?
Oricum daca am suparat pe cineva, imi cer iertare, nu era intentia mea.

Doamne ajuta!
Reply With Quote