View Single Post
Vechi 20.10.2010, 21:24:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
cand ne rugam, trebuie sa ne asteptam ca Dumnezeu sa ne raspunda, altfel eu nu vad sensul rugaciunii.
Sensul rugăciunii este permanența legăturii noastre cu Dumnezeu . Apoi rugăciunea este și de mulțumire , și de laudă , de Slăvire , nu numai de cerere . Fi sigur că El ne răspunde , dar răspunsul este dat după adevărata nevoie a noastră, după nevoința noastră, după faptele noastre. Pedagogia Lui , de multe ori ni se pare nedreaptă , dar oare cât de drepți suntem noi și oare cât efort facem noi pentru îndreptarea noastră ? Cerem mult, dar dăm atât de puțin ! Fie voia mea după Voia Ta Doamne , nu după mintea mea strâmbă și iubitoare de păcat ! Apoi, hai să fim sinceri , de câte ori ne-am pus întrebarea sincer : am făcut milostenie de câte ori am putut , necăutând la față , mi-am urât păcatul din tot sufletul, m-am căit suficient pentru păcatele mele , m-am Spovedit la timp , am fost la Sf.Biserică lăsând lenevia și uitarea deoparte . . . ? ? ? Mă rog doar din interes și numai la necaz ? Iubesc prea mult cele lumești , lipindu-mi sufletul doar de cele materiale ? Aștept să mi se dea cât mai repede și cât mai mult din cele cerute de mine ? . . . Cu un ochi privesc la rugăciune și cu unul la păcat ? Gândul e la desfrânare, iar gura la rugăciune ? Dumnezeu trebuie să fie cel drept, iar noi doar facultativ ? N întrebări , dar noi așteptăm răspuns doar de la El, și nu oricum, rapid și la obiect, căci ce sens ar mai avea rugăciunea ! Noi cerem , vrem dialog , dar să cerem numai noi și El doar să se supună ! Cam greu și cam nedrept frate ! Nu crezi ?